Adnan Mohammad ser frem til å debutere for Arendal.

Adnan ser frem til debut

Alle formaliteter er nå i orden og Adnan Mohammad (20) kan få si debut for Arendal Fotball allerede søndag. - Det blir deilig å komme igang, sier den lynhurtige kantspilleren.

Selv om Adnan Mohammad er født og oppvokst i Danmark, så er han formelt sett pakistansk statsborger. Derfor har det også vært noe mer papirarbeid for å få alle formaliteter på plass, men torsdag ettermiddag bekreftet Norges Fotballforbund at 20-åringen er klarert for spill i Arendal.

- Gleder meg

Den som var aller mest fornøyd over å få bekreftelsen, var hovedpersonen selv. Han har kommet til Arendal først og fremst for å spille fotball - og derfor var han både rastløs og utålmodig da han sist søndag måtte sitte på tribunen på Isachsen stadion og se at Arendal tapte serieåpningen mot Mjøndalen. Men denne søndagen kan han altså få sin etterlengtede debut, dersom trener Knut Tørum velger å slippe til nysigneringen allerede nå. Mye kan tyde på det, ettersom den lynhurtige kantspilleren allerede har rukket å imponere på treningene.

"Hvis jeg får spille søndag, så håper jeg at jeg kan tilføre laget ytterligere fart, teknikk, mål og assist"

— Adnan Mohammad

- Jeg gleder meg til å debutere. Jeg har ventet på at alle papirer skulle komme i orden, og det kan være perfekt om debuten kommer søndag. Det er en stor kamp for laget, klubben og byen, sier Adnan Mohammad - som har fått med seg at dette blir historiens første kamp i OBOS-ligaen spilt i Arendal.

I likhet med resten av troppen var han skuffet over at det ikke ble poeng i serieåpningen, men han fant likevel ting å glede seg over:

- Jeg synes laget leverer en god andre omgang. Hvis jeg får spille søndag, så håper jeg at jeg kan tilføre laget ytterligere fart, teknikk, mål og assist, sier han.

Dortmund-kompis

En av dem som kommer til å følge med på hvordan det går søndag, er nok Borussia Dortmund-stjernen Emre Mor. Han er en av Adnans nærmeste venner, og de to har spilt sammen i både Lyngby og FC Nordsjælland - helt til Emre Mor ble solgt for nærmere 100 millioner kroner til den tyske storklubben. 

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter Adnan at han rådførte seg med blant andre Emre Mor før han takket ja til å gå til Arendal.

– Vi bodde sammen i Danmark, og hans familie er min familie. Jeg besøker ham i Dortmund når jeg kan. Jeg snakket også med ham om Arendal, og han mente jeg skulle prøve å komme hit. Det er godt for meg å komme vekk litt fra Danmark, og komme i gang med karrièren min, sier Adnan Mohammad til avisen.

Emre Mor har selv omtalt Adnan som sin beste venn, blant annet i et intervju med den danske avisen BT sist sommer:

«Min beste venn er Adnan (Mohammad). Vi er så mye sammen at vi nesten ser på hverandre som brødre», sa Borussia Dortmund-stjernen.

- Jeg har allerede invitert ham til Arendal, men Emre har veldig lite fritid, så vi får se når det blir mulig for ham å komme hit. Men vi holder tett kontakt, sier Adnan Mohammad.

Søndag håper han på fullt hus og stort publikumsengasjement, selv om det kanskje ikke blir helt de samme rammene som på Signal Iduna Park...

Annonse fra Obos-ligaen: