Jakob Rasmussen.

Ble helten i siste cupeventyr – sjekk disse cupbombene

Leser du denne saken, kan det kanskje gi deg enda større tro på at Arendal Fotball kan slå Odd ut av cupen onsdag kveld.

Ble helten i siste cupeventyr – sjekk disse cupbombene

Leser du denne saken, kan det kanskje gi deg enda større tro på at Arendal Fotball kan slå Odd ut av cupen onsdag kveld.

Vi har sett over noen av resultatene fra den andre runden av cupen siden 2010, primært der det er eliteserielag som møter lag fra minst to nivåer lavere. Det er ofte i andre runde at de første virkelige skrellene kommer. Arendal Fotball har stått for en av disse, tilbake i 2015 mot Sandnes Ulf, som sesongen før spilte i eliteserien. Den gangen var det Jakob Rasmussen som ble den store helten i 3-2-seieren etter ekstraomganger, da dansken scoret seiersmål rett før slutten av første ekstraomgang.

Men la oss gå tilbake til 2010. Den sesongen var det ingen spesielt store overraskelser i den andre runden. Overraskelsen den sesongen var det Follo fra 1.divisjon som sto for – med dagens Arendal-spiller Jens Kristian Skogmo på laget. Follo spilte seg helt frem til cupfinalen, der det ble 0-2-tap for Strømsgodset.

 

Debut

I 2011 var det Vålerenga som måtte bite i gresset i den andre runden, etter å ha røket 1-2 for Kjelsås. I Arendal huskes sesongen best for at dette var den første sesongen til Arendal Fotball i seriespill, og i cupen. Det ble med seier i kvalifiseringen over Jerv, men Start ble for sterke i første runde.

Går en til 2012 måtte to eliteserielag ta farvel allerede i første runde, Sogndal og Sandnes Ulf. I andre runde den gangen var det Fredrikstad som måtte ut, etter tap på straffespark mot Kvik Halden. 2012 huskes også for Hødd (fra 1.divisjon) sensasjonelle seier i cupfinalen.

2013 ga også flere overraskelser i den andre runden. Denne gangen var også Kvik Halden i fokus da laget slo ut Sarpsborg. Strømsgodset og Sandnes Ulf måtte også forlate turneringen i denne runden, etter å ha tapt mot henholdsvis Asker og Fløy.

I 2014 var det ingen eliteserielag som måtte takke for seg, men det var hele sju lag fra 1.divisjon som gikk på hodet ut i andre runde. Arendal røk ut i andre runde dette året – mot Egersund på bortebane.

Så er vi altså kommet til 2015 og det som er Arendals beste cupår så langt. Det holdt på å bli det helt store for Arendal Fotball. Sandnes Ulf ble slått i andre runde, etter den nevnte scoringen til Jakob Rasmussen i ekstraomgangene. I tredje runde ble Viking så vidt for sterke, etter at guttene gjorde en heltemodig jobb på daværende Bjønnes.

 

Hard medfart i vest

Andre runde i 2015 ga oss exiten til fire eliteserielag. Hødd, Start, Vålerenga og Tromsø måtte alle reise hjem med hodet under armen. Start fikk ekstra hard medfart da laget røk 0-4 for Vindbjart på Moseidmoen.

Ser en på 2016 kom det to virkelige overraskelser i den første runden, da Brann røk for Førde på straffer, mens Kristiansund – den gangen i 1.divisjon – tapte på straffespark mot Herd. Andre runde var tilnærmet bombefri.

Tilbake i 2017 sørget Egersund fra 2.divisjon for at Vikings ventetid på en ny cuptriumf måtte utsettes. Egersund vant 3-1. 3-1 ble det også da Ørn fra Horten slo ut Sandefjord fra eliteserien i samme runde. Denne sesongen

I fjor var det Brattvåg som sto for den største overraskelsen i andre runde. Etter ekstraomganger vant laget 1-0 over Molde.

Annonse fra Obos-ligaen: