Knud Nilsen og Bård Einar Johansson gleder seg til den historiske kampen i Arendal søndag.

De gleder seg til fotballhistorie!

De har fulgt hvert spark på ballen i Arendals-fotballen i flere ti-år. Men aldri har de sett mer frem til en kamp enn søndagens oppgjør mot Ull/Kisa!

Bård Einar Johansson og Knud Nilsen har vært ildsjeler i Grane og Arendals-fotballen i "alle år". De har vært blant dem som har fortvilt over at byen har manglet et toppfotballag - og i mangelen av en klubb som hevder seg på nasjonalt nivå i egen by, så har de ofte sett til Kristiansand og Start for å få store fotballopplevelser.

Tidligere Start-supporter

- Jeg har kanskje vært Aust-Agders ivrigste Start-supporter, innrømmer Bård Einar Johansson - som også har bred erfaring som tillitsvalgt, blant annet som leder i Agder fotballkrets.

Men denne sesongen er alle Start-sympatier lagt bort - for nå er det bare ett lag som teller. Det samme gjelder for Knud Nilsen, selv om han i sin tid var sterkt delaktig i at Grane ble en av de største aksjonærene i Start. Bakgrunnen for det var salget av Morten Knutsen - der deler av oppgjøret kom i form av aksjer i Start. Det ble aldri noen lukrativ investering, og verdien av aksjene er forlengst nedskrevet til null. Nå investeres imidlertid alt av tid, følelser, engasjement og håp i Arendal Fotball.  

Dårlige kamper

Bård Einar Johansson erkjenner at det ikke alltid har vært like lett å være fotballentusiast i Arendal, og han illustrerer det med følgende historie:

- Jeg traff en gammel skolekamerat forleden som jeg ikke hadde møtt på mange ti-år. Han spurte meg om jeg fortsatt var like interesserte i fotball som i ungdommen. Det måtte jeg jo selvfølgelig bekrefte. "Det er godt gjort, så mye dårlig fotball som du må ha sett gjennom årene", svarte han. 

Men nå mener både han og Knud Nilsen at tiden med dårlig fotball er forbi i Arendal. Klubben spiller på samme nivå som rivalene Start og Jerv, og selv om Arendal er nyopprykket og foreløpig fortsatt lillebror, så mener de to Grane-veteranene at det er imponerende mye kvalitet i årets Arendal-utgave.

- Dette gir et løft for hele byen, tror Knud Nilsen. 

"Dersom Arendal vinner søndag, så vil tapet i serieåpningen bli fort glemt"

— Knud Nilsen, Arendal-entusiast

Oppover

Han har fulgt alt som har skjedd i Arendal Fotball på nært hold - helt siden etableringen. Han var også involvert i etableringen av FK Arendal i sin tid, men det prosjektet ble aldri den suksessen initiativtakerne håpet på. Men siden etableringen av Arendal Fotball i 2010, så har det meste gått oppover - selv om det ikke har vært bare medgang.

Nå teller de timer til avspark mot Ull/Kisa søndag - en kamp som kanskje er den aller største til nå i Arendals-fotballen, rett og slett fordi det aldri har vært spilt en seriekamp på så høyt nivå i byen tidligere. 

- Arendal er favoritter på oddsen, og dersom Arendal vinner søndag, så vil tapet i serieåpningen bli fort glemt. Da har laget fått en god start i OBOS-ligaen. Dersom det blir fullt på stadion, vil vi også få et trøkk rundt banen som gir spillerne det ekstra løftet de kanskje trenger for å hale i land en seier, sier Knud Nilsen.

Annonse fra Obos-ligaen: