Derfor valgte han draktnummer 27

Arendal-keeper Leopold Wahlstedt (19) har valgt draktnummer 27 denne sesongen. Årsaken er at han vil hedre en tidligere klubbkamerat som døde altfor tidlig.

Den unge Arendal-keeperen startet ikke i seriepremieren, men han er spådd en lysende fremtid på fotballbanen. Han har aldersbestemte landskamper for Sverige, er målrettet og ambisiøs i treningsarbeidet og dessuten en positiv bidragsyter både på banen og i garderoben. Nå kjemper han om keeperplassen med Øyvind Knutsen - og selv om de blir vurdert som jevngode keepere på høyt nivå begge to, så var det altså Øyvind Knutsen som kapret plassen i startoppstillingen i seriepremieren. 

Og det er Øyvind Knutsen som spiller med nr 1 på ryggen, men det var ingen dragkamp keeperne imellom om hvem som skulle spille med ett-tallet. For Leopold Wahlstedt var ikke i tvil om at han ønsket å spille med nr 27 på ryggen - for å hedre den avdøde kroatiske keeperen Ivan Turina.

Nr27
Nr27

Bakgrunnen er denne:

- Jeg er fra Stockholm og spilte i AIK da jeg var yngre. Ivan Turina var keeper for A-laget den gangen. Han døde brått og helt uventet for snart seks år siden. Det gjorde stort inntrykk på meg den gangen, og jeg har ønsket å hedre minnet om ham, forteller Leopold Wahlstedt - eller "Leo" som han bare kalles blant lagkameratene.

I tidligere klubber har det ikke vært samme mulighet til selv å velge draktnummer - så derfor er det første sesongen Leo spiller med 27 på ryggen. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: