Intense dueller i hjemmekampen mot Nardo.

Drama-debut endte med seier!

Arendal sløste med sjansene, misbrukte et straffespark og måtte helt i kjelleren for å stå imot i sluttminuttene. Men Steinar Pedersens debutkamp som Arendal-trener endte 2-1 og sikret dermed tre viktige poeng på hjemmebane.

Steinar Pedersen kunne glede seg over tre poeng i debutkampen på Norac stadion. Her sammen med assistenttrener Frank Bredal.

Det var en kamp preget av dramatikk, målsjanser, kriging og et par spesielle straffesparksituasjoner. Men alt endte godt - i hvert fall sett med hjemmelaget øyne.

- Det er veldig viktig å sikre slike seire. Det gir påfyll til kontoen for å hale poengene i land når man må i kjelleren for å hente ekstra krefter, sier Steinar Pedersen.

Samtidig slår han fast: - Det var en veldig fortjent seier. Vi var best, men vi måtte likevel krige helt inn fordi vi aldri klarte å punktere kampen helt.

Arendal kom voldsomt ut av startblokkene - og burde tatt ledelsen etter bare et par minutters spill da Wilhem Pepa slo inn foran mål til Pape Pate Diouf som egentlig bare kunne bredside ballen i mål. Men Nardos keeper klarte å forflytte seg raskt nok til å hindre scoringen.

Men det gikk bare et par minutter til før Arendal fikk uttelling. Enda en gang var Pape Pate Diouf involvert i situasjonen og spilte ballen til Anders Hella som satte kula kontant i mål fra 14-15 meter.

Selv om Arendal var best, så kom aldri mål nummer to. Derimot fikk Nardo tildelt et straffespark etter 38 minutter. Situasjonen virket nokså unødvendig, fordi målsjansen var avklart etter at keeper Grzegorz Flasza hadde bokset ballen unna. Men umiddelbart etter den situasjonen oppstod det knuffing i feltet som dommeren mente Flasza måtte ta ansvaret for. Dermed pekte han på straffesparkmerket, og Nardo satte inn 1-1.

Rett etter pause satte Arendal igjen fart på kampen. Pape Pate Diouf, som spilte sin aller beste kamp i Arendal-drakten, kom seg ned til dødlinja og fikk slått inn foran mål. Der var Wilhem Pepa akkurat der han liker best å være - og dermed var stod det 2-1 etter 50 minutter.

Arendal hadde flere muligheter til å avgjøre - og den største var definitivt straffesparket i det 86. minutt. Innbytter Petar Rnkovic, som akkurat var kommet inn, tok ansvar og kunne avgjort alt, men dessverre gikk straffesparket over mål. Dermed ble det drama de siste minuttene og Nardo kunne stjålet alle poengene da en avslutning fra kort hold traff på undersiden av tverrliggeren to minutter på overtid.

Men Arendal beholdt roen tilstrekkelig til at alle tre poengene ble sikret.

Her er Steinar Pedersens egen oppsummering av kampen.