Tobias Olsvik vinner i lufta mot Jerv.

En forsmak på fotballfesten

Rundt 700 tok turen til Myra fredag ettermiddag for å få med seg generalprøven mellom Arendal og Jerv. Grimstad-laget vant, men begge lag viste i praksis at de vil sette spor etter seg i årets Obosliga-sesong.

Med kampstart kl 1600 en fredag ettermiddag, ingen poeng å spille om og i kald marsluft, så er det ikke så mye som signaliserer fotballfeber. Men fredag fikk vi likevel en liten forsmak på hva alle som er glade i fotball på Sørlandet kan glede seg til de kommende månedene. Og rundt 700 kunne for første gang innta det nye tribuneanlegget på Myra og sånn sett både se og føle at Arendal nå har tatt steget opp i toppfotballen.

"Arendal best. Jerv vant"

Selve oppgjøret endte altså 3-2 til Jerv. Eller for å oppsummere det med en publikumsreaksjon fra Grimstad: - Dette var helt greit. Arendal var best og Jerv vant.

Kampen kunne sikkert vippet begge veier - og det er neppe sannsynlig at alle kampene mellom disse to lagene får samme vinner gjennom sesongen. Når serien starter, skal det spilles om poeng. Det blir viktigere.

Jevnt i alle kamper

For Arendals del er det mye å glede seg over etter årets treningskamper. Det har bare blitt to tap. Kamper mot 2. divisjonslag er vunnet med kalassifre, mens oppgjør mot Obosliga-lag har endt med enten ett-måls tap, ett-måls seire eller uavgjort. Med andre ord: Alt tyder på at Arendal allerede har tatt nivået i Obosligaen. Nå handler det om å vippe de tette kampene i egen favør, ha marginene på sin side og bygge selvtillit nok til å vite at absolutt alle kamper faktisk kan vinnes på dette nivået.

Skadene

Det som nok er mest problematisk - en uke før seriestart - er at det er litt for mange spillere som har vært ute med skader den siste tiden. Mot Jerv manglet både Rasmus Lynge Christensen, Fabian Ness, Tobias Henanger, Aleksandar Corovic, Adi Markovic og Sven Fredrik Stray. Det er seks spillere som ville styrket de fleste lag i Obosligaen. Tross dette spilte altså Arendal helt jevnt med et lag som var fem minutter unna å rykke opp til Eliteserien høsten 2016. 

På vei tilbake

Forhåpentlig er skadelisten kortere allerede i seriepremieren mot Mjøndalen på bortebane 2. april. Tobias Henanger fikk et overtråkk på trening torsdag, men ville trolig spilt allerede fredag dersom det hadde vært seriekamp. Adi Markovic sliter med en hevelse i et kne, men håper å være tilbake i full trening kommende uke. Sven Fredrik Stray sliter med ettervirkninger av en hodeskade han fikk på La Manga, men også han melder om fremgang og vil forhåpentlig være raskt tilbake på banen. Rasmus, Fabian og Aleksandar er også i fremgang, men det er ikke ventet at noen av dem er kampklare før i mai. Rasmus Lynge Christensen har den mest langvarige skaden, men håpet er at han vil være klar rundt 1. juni. 

Her kan du gjenoppleve fredagens generalprøve gjennom bildene Alf Joachim Altenborg tok.

Annonse: