Øyvind Riise Dalseth.

- En helt ny giv i spillergruppen

Øyvind Riise Dalseth kom til Arendal fra Start i sommer. Han mener Start-laget har klare svakheter som Arendal kan utnytte i lørdagens sørlandsderby på Norac stadion.

Det er ingen tvil om at Start kommer til Arendal med favorittstempel både i panna og på ryggen. De jager opprykk til Eliteserien og kommer til å gi alt for å ta sin fjerde seier av fire mulige i årets sørlandsoppgjør i OBOS-ligaen. Men både spillere og trenere i Arendal mener det er en åpen kamp der Arendal har gode muligheter for å hente tre poeng som kan bli helt avgjørende for sesongutfallet. Øyvind Riise Dalseth er en av dem som er optimist:

- Vi har vært i bra form de siste kampene og står med fire poeng på de to siste kampene. Vi har troen på det vi skal gjøre, og sist helg var vi bare sekunder unna å sikre en meget sterk seier mot et topplag på bortebane. Derfor har vi troen på at vi er gode nok til å vinne - også mot Start, sier Arendals assistenttrener.

"Troppen er innbitt, de har troen på seg selv og egne ferdigheter og spillerne har lyst til å prestere"

— Øyvind Riise Dalseth, assistenttrener

Offensive kvaliteter

Det er han som har hovedansvaret for analyser av både motstandere og egne kamper. Foran møtet med Start er det ingen tvil om at han i all hovedsak vet det som er verdt å vite om motstanderen, selv om nye spillere som Steffen Lie Skålevik og Kristján Flóki Finnbogason har kommet inn etter at Øyvind forlot klubben. De to offensive spillerne har tilført Start nye kvaliteter.

- Start har noen enkeltspillere som har endel ekstra, spesielt i frontrekken. I tillegg til Finnbogason og Skålevik er både Espen Børufsen og Tobias Christensen enkeltspillere som kan gjøre det lille ekstra. Generelt er nok enkeltspillerne en større utfordring enn kollektivet Start, mener Øyvind Riise Dalseth.

Sårbare

Selv om Start vil være favoritter blant dem som kaller seg selv "fotballeksperter", så kan Start også være sårbare. Alle lag har sine svakheter.

- Start har åpenbare svakheter, og det er de nok selv klar over. Svakhetene i et lag er som regel et resultat av måten de velger å spille på. Slike valg har noen fordeler, men også noen kostnader. Det er nok Start helt sikkert bevisst på selv også, sier Øyvind Riise Dalseth.

Han understreker likevel at Arendal først og fremst må være opptatt av egne prestasjoner og eget spill. Sammen med trenerkollegene Mattias Andersson og Frank Bredal, har han vært tilfreds med utviklingen på treningsfeltet over tid.

Spillerne har troen

- Det har vært mye bra  på øktene i lang tid. Nå opplever vi også at troppen er innbitt, de har troen på seg selv og egne ferdigheter og spillerne har lyst til å prestere. Det har blitt stadig bedre over tid, selv om vi også har opplevd noen dype bølgedaler. Vi har reist oss og blitt stadig bedre, konstaterer Øyvind Riise Dalseth.

Han håper og tror at det vil bli godt trøkk på Norac stadion lørdag - og at et engasjert og positivt hjemmepublikum vil bidra til å vippe utfallet i Arendals favør:

- Er det fullt på stadion, så vinner Arendal, fastslår Øyvind Riise Dalseth - med et stort glis. 

PS! Skal du være garantert sitteplass under tak og dermed kunne sitte tørt og godt under kampen lørdag, er det smart å kjøpe billett på forhånd. Klikk her og kjøp nå!

Se videointervju her

Annonse: