Steinar Pedersen

En hilsen fra Steinar Pedersen

Steinar Pedersen har skrevet sine tanker om klubben og laget nå en drøy uke før seriestart.

Arendal Fotball på vei opp og fram!

Det nærmer seg seriestart og vi gleder oss alle sammen. Endelig skal vi i gang med å spille kamper som teller og kjempe om poeng. 

For å sitere den velkjente og fotballinteresserte TV-kokken Gordon Ramsey; «måten vi starter forberedelsene på har alt å si for hvor vellykket det blir til slutt, og alt på veien, til ferdig resultat, teller».

Med dette sitatet i bakhodet vil jeg skru tiden tilbake til 26. Oktober 2018, det var nemlig starten på det vi ser konturene av nå. Siste seriekamp er spilt. Umiddelbart starter jobben med å bygge et nytt lag. Evaluering av det som har vært, prioriteringer på spillerlogistikk, sammensetning av trenerteam og kursen videre for Arendal Fotball som klubb.

Starten på sesongen 2019.

26 november 2018 samles vi til første treningsøkt for sesongen. Vi har evaluert forrige sesong og satt kursen for hva som skal til for å bli et godt fotball-lag. I bakhodet mitt ligger det tanker om hvilke verdier vi som lag skal jobbe etter. Fokuset fra første stund er treningskultur og fysisk trening. Spillerne som er tilstede i denne perioden på fire uker fram til jul, legger ned et fantastisk stykke hardt arbeid for å legge grunnlaget for treningen som kommer på nyåret. Samtidig jobbes det intenst i administrasjonen for å finne de riktige typene, både på trener og spillersiden, som skal være med på å bygge kulturen til klubben. I denne fasen av sesongen planlegges det aller meste. Den daglige dialogen mellom Bård Sterk-Hansen som daglig leder og meg har vært veldig viktig, og godt samarbeid har ført til en rekke forbedringer av Arendal Fotball som organisasjon og klubb. 

Styrking av teamet

Kultur bygges av kompetanse og kompetansen sitter i folk. Derfor har sammensetning av teamet vært veldig viktig for meg. Riktige folk i riktige posisjoner.
Ny assistenttrener på A-laget i 100% stilling, ny juniortrener i 100% stilling, økt satsing på det medisinske apparatet og keepertrener tilstede på alle økter er grep som er gjort for å styrke apparatet rundt spillerne. Her vil jeg rette en stor takk til ledelsen i klubben for riktige og viktige prioriteringer.
Roger Risholt, Mikkel Bjørnstad og Thomas Gill er nye personer rundt årets A-lag.
Kompetente fagfolk og fantastiske mennesker som det er veldig givende å jobbe tett sammen med. Her har vi personer med toppfotballerfaring og spesialokompetanse.
I tillegg har vi med oss personer som også var en del av apparatet fra tidligere. Fredrik Nett følger opp spillerne både fysisk og medisinsk. Frank Bredal fortsetter i sin rolle som en viktig trenerressurs i klubben. Sist, men ikke minst Beate Mathisen som legger ned utallige timer med matlaging, klesvask og andre veldig viktige ansvarsområder for å få hverdagen til å gå rundt. 

Jeg velger også å nevne Per Carsten Michelsen som en del av teamet. Alltid på tilbudssiden og fikser det meste vi trenger hjelp til. 

Et sterkt team som vil gjøre alt vi kan for å få ut det store potensiale som ligger i Arendal Fotball som klubb.

Spillerlogistikken

Siden forrige sesong er det mange spillere som har forlatt klubben. Nye spillere er hentet inn. Prioriteringene her har vært å få inn spillere som er ambisiøse, sultne og passer inn i kulturen som vi ønsker å bygge. Spillere med rolleferdigheter som passer inn i måten vi ønsker å spille fotball på, typer som ønsker å jobbe hardt for å prestere og som er villige til å legge ned den jobben som kreves i vår kultur. Vi har styrket gruppa med mange spennende spillere som garantert vil sette sitt preg på årets Arendal lag. Sammen med gode spillere som allerede er i klubben har vi satt sammen en sterk spillergruppe som har det gøy sammen og jobber hardt hver dag. Felleskapet, gleden med fotball og LAGFØLELSEN skal stå sterkt i alle som spiller i Arendal Fotball. 

Mål og verdiprosesser

I logoen til Arendal Fotball står det «AD ASTRA PER ASPERA» «Til stjernene, gjennom hardt arbeid/ vanskelig vei» kan oversettes og tolkes på litt ulike måter.
For oss betyr dette at en verdi som Hardt arbeid skal stå sterkt. Stolthet skal kjennetegne oss både på og utenfor banen. Det å være Lagspiller med stor L skal alle vite godt hva betyr i vår kultur. 

Disse verdiene har vi sammen kommet fram til gjennom gode og inkluderende prosesser. Spillere, trenere og administrasjon har vært med og bidratt. Det at hele klubben har et forhold til disse verdiene og påminner hverandre hele tiden er viktig for å skape en sterk kultur. Jeg er sikker på at spillerne vil få et veldig sterkt forhold til disse verdiene og at publikum skal få se et hardt arbeidende felleskap som er stolte over å representere Arendal Fotball. 

Arendal Fotballs ambisjon er å komme tilbake til toppfotballen så fort som mulig. Dette er standarden vi må sette for oss selv og det arbeidet som legges ned fra alle involverte. Vi vil opp og fram!! 

Gjennom «preseason» får jeg ofte spørsmål om hva som er målet for sesongen. Spesielt er journalister opptatt av dette. Et opprykk, for eksempel, kan ikke bestilles. Alle må vite hva som skal til. Vi har også på dette området vært gjennom en prosess som involverer spillergruppa. Vi har en veldig offensiv spillergruppe som legger press på seg selv. Dette mener jeg er et strålende bevis på en offensiv holdning til sesongen som kommer. Press er sunt, hvis vi vet hvordan vi skal håndtere det. Resultatmålet vårt er å rykke opp. 

Prestasjonsmålene er likevel de viktigste. Faser av spillet som vi kan måle oss selv på gjennom treningshverdagen og i enkeltkamper. Det er disse prestasjonene som skal ta oss til målet, derfor er disse målene så ekstremt viktig for å utvikle oss som gruppe/ lag og enkeltindivider. 

Skape engasjement i lokalfotballen

Arendal Fotball ønsker å skape engasjement i Arendals befolkning.

Mandag denne uken var flere lokale klubber samlet på Norac for å snakke om talentutvikling og Arendal Fotballs spillerutviklingsprosjekt for 04, 05 og 06 modeller i regionen. Lørdagstreningene var en stor suksess i 2018 og skal selvfølgelig fortsette i 2019. Vi vet at mange ønsker seg større innslag av lokale spillere på byens lag. Dette er et felles ansvar alle som jobber med fotball i regionen har. Vi MÅ samarbeide for å få dette til. Det må trenes mye og riktig i de ulike klubbene og aldersgruppene for at spillerne skal ha forutsetninger for å ta steget inn på Arendal Fotballs A-lag. Vi ønsker å bidra med vår kompetanse til å utvikle spillere og trenere som skal være med å få dette til. Vi håper å bli invitert ut for å bidra til tettere bånd og samhandling for å skape nye lokale stjerner. Ylldren Ibrahimaj debuterte forrige helg i Eliteserien for Viking. Oppvokst i Grane, trent masse fotball og gått veien via Arendal Fotball til større oppgaver i Norsk fotball. Drømmen er at vi skal bli så gode at det er mulig å oppnå her hos oss. Dette viser at det er mulig å komme fra Arendal og blir god til å spille fotball!

Vinne kamper

Jeg vet at det å vinne fotballkamper og spille underholdende fotball skaper begeistring i folk som er glad i fotball. Troen fra omgivelsene former følelsen til spillere og trenere. Positivitet fører med seg vilje og evne til å gjøre det ekstra som skal til for å vinne. Vi jobber hardt hver dag for å forberede laget til sesongen. Spillerne har gjort en kjempejobb gjennom mange uker med forberedelser. Vi er veldig gira på å komme i gang og gleder oss til sesongen som kommer. Vi håper at det er mange som er nysgjerrige, spente og positive til årets lag og kommer på Norac for å støtte oss. 

Skal vi nå målet vårt må vi vinne mange fotballkamper i 2019

Lykke til

Mvh

Steinar Pedersen

 

Annonse fra Obos-ligaen: