Preben Jørgensen har en pauseprat sammen med Arendal kommunes anleggsansvarlige Helge Hott Johansen lørdag ettermiddag. Først søndag var de ferdige med å fjerne all is og snø på banen.

Endelig er Norac stadion sesong-klar!

Vinteren har ikke spilt på lag. Etter en rekordkald mars-måned, har det tatt tid å få fjernet all is og snø på kunstgresset. Men søndag ettermiddag var dugnadsgjengen endelig ferdig!

- Værforholdene har vært veldig lite gunstige i vinter, konstaterer anleggsansvarlig i Arendal Fotball, Per Carsten Michelsen.

I tillegg til at mars var kald, så har det også vært en fuktig vinter - også før kulden kom. - I januar hadde vi vått vær på dagtid, ofte kombinert med nattefrost. Dermed la det seg et tykt lag med is som så ble dekket av snø i mars. Når det på toppen av det hele tok lang tid før nattefrosten ga seg i april, så har det blitt unormalt sent før vi fikk banen snø- og isfri, sier Per Carsten Michelsen.

Hakket og måket

Han har selv hakket is, måket og vandret rundt med snøfreser i shorts de siste dagene - og i helgen fikk han altså god hjelp av en solid dugnadsgjeng. I tillegg har naturligvis Arendal kommune gjort en solid jobb og gjort grovrydding med traktorer og større redskaper.

Snørydding på Norac stadion.
Ryddingen av snø på Norac stadion har vært en krevende jobb. Her er kommunens traktor i aksjon, mens Per Carsten Michelsen hakker is for hånd - i shorts!

- Vi tror dette er siste året vi får dette problemet. Alt er jo lagt til rette for undervarme på Norac stadion, men de siste installasjonene har ikke kommet på plass ennå. Men i løpet av noen uker skal dette være i orden, så da bør vi slippe disse problemene i fremtiden, uansett værforhold, sier Per Carsten Michelsen som er veldig takknemlig overfor gamle Grane-gutter og andre som har stilt opp for klubben og bidratt til å gjøre en svært krevende snørydding - der mye is måtte hakkes løs for hånd.

Kamp mandag kveld

Når arenaen nå er klar, betyr det at A-stallen flytter treningene sine til Norac stadion fra og med mandag. Den første kampen i år som spilles på Norac stadion vil være 4. divisjonskampen mandag kveld mellom Arendal 2 og MK. Avspark er kl 1930 mandag kveld. Gratis inngang!

Årets første A-lagskamp blir allerede til onsdag når Fløy kommer til Arendal. Det er 1. runde i cupen som skal spilles - og avspark er klokken 1800.

Annonse fra Obos-ligaen: