Fabian Stensrud Ness.

Fabian tror på målrik høst

17 mål på to kamper. Det er fasiten etter sommerferien for Arendal Fotball. Kaptein Fabian Stensrud Ness tror på en målrik høst!

Fredag ettermiddag vant Arendal hele 8-1 mot FK Tønsberg i en treningskamp på Norac stadion. FK Tønsberg er et godt 3. divisjonslag som har ambisjoner om å kjempe med VIF 2 om opprykk i høst, men fredagens kamp ble en tydelig demonstrasjon av at det er betydelig nivåforskjell mellom 2. divisjon og 3. divisjon.

Dominerende

Selv om det var FK Tønsberg som tok ledelsen etter et tidlig - og korrekt idømt - straffespark, så var Arendal dominerende gjennom hele kampen. Til pause var stillingen 3-1 og etter hvilen scoret Arendal fem ganger uten at FK Tønsberg klarte å svare. Likevel var det en nyttig gjennomkjøring, ikke minst for Fabian Stensrud Ness som endelig var tilbake i kamp igjen. Han har vært ute helt siden skaden han pådro seg 16. mai, så for han personlig var det naturligvis ekstra hyggelig å kunne notere seg for to scoringer i løpet av de rundt 40 minuttene han spilte.

- Jeg er helt skadefri og klar for høstsesongen, fastslår han. Kapteinen tror på en spennende høst der det er mulig å klatre nærmere lagene som akkurat nå ligger aller øverst på tabellen.

- Dersom vi får til spillet vårt som i dag, så tror jeg ikke vi kommer til å tape veldig mange kamper i høst. Da kan det bli spennende utover, sier han.

Nyttige svar

I tillegg til en fin bekreftelse på at Fabian Ness er på vei tilbake for fullt, ga fredagens treningskamp også flere nyttige svar:

 • Stian Michalsen ser ut til å være tilbake i toppslag. Han fikk ødelagt mye av vårsesongen av skader og trøbbel, men viser nå fremragende prestasjoner. Mot FK Tønsberg ble det to nye mål og tekniske detaljer på høyt nivå gjennom store deler av kampen.
 • Nysigneringen Tobias Arndal kan bli en spennende tilvekst utover høsten. Han viste fine kvaliteter i mange situasjoner, fremragende teknikk og god spillforståelse i sin rolle som venstre indreløper.
 • Selv med skadefravær fra spillere som Rasmus Lynge Christensen (resten av sesongen), Ilir Kukleci, Vital Kaba, Preben Skeie, Anders Hylen Pedersen (resten av sesongen) og Ulrik Reinaldo Berglann, så er det god dekning i nesten alle posisjoner. Arendal ble ikke svekket av svært mange bytter utover kampen.
 • Selv i en kamp der det ble scoret åtte mål, kan Arendal fortsatt bli mer effektive foran motstanderens mål. Spesielt før hvilen burde det vært scoret på flere store sjanser. 
 • Prøvespilleren Nikolaj Leth (19) fra Viborg i Danmark var et spennende bekjentskap. Han imponerte som midtstopper etter at Dejan Corovic måtte gå ut etter en overtråkk.
 • Junioren Anders Bjørge fikk vist målteft også på A-lagsnivå. Han leverte en strålende avslutning da han kom inn mot slutten og satte inn 7-1 for Arendal. 

Konklusjon: Gutta har hatt godt av en liten sommerferie og de er toppmotiverte og klare for å levere tidenes høstsesongen. Alvoret - og moroa - starter neste søndag, hjemme mot Kvik Halden!

Arendal - FK Tønsberg 8-1 (3-1)

 • Treningskamp, Norac stadion

 • Mål: 0-1 Tobias Gran (8), 1-1 Stian Michalsen (15), 2-1 Reiss Greenidge (26), 3-1 (selvmål, 45+1), 4-1 Michalsen (66), 5-1 Jakob Rasmussen (70), 6-1 Fabian Stensrud Ness (76), 7-1 Anders Bjørge (88), 8-1 Ness (90+2)

 • Gult kort: Kim Kvaalen

 • Arendals lag:

 • Leopold Wahlstedt

 • Jens Kristian Skogmo (Sune Kiilerich fra 69.), Reiss Greenidge (Avni Pepa fra 69. min.), Dejan Corovic (Nikolaj Leth fra 40.), Mads Nørby Madsen

 • Jakob Rasmussen, Shariff Cham (Kim Kvaalen fra 46.), Tobias Arndal (Fabian Stensrud Ness fra 54.)

 • Conrad Wallem, Stian Michalsen (Markus Håbestad fra 75.), Andreas Bruhn Christensen (Anders Bjørge fra 80.)

Annonse fra Obos-ligaen: