- Føler jeg har blitt bedre

Tasso Dwe (17) har spilt samtlige treningskamper for Arendal til nå i sesongen. Fortsetter utviklingen, kan han stå foran sitt gjennombrudd allerede i år!

17-åringen fra Åmli har vært Arendal-spiller i to år allerede. Han kom den gangen fra Grane, men Tasso har slitt med skader og har trengt tid på å etablere seg. Men i løpet av vinteren peker alle rapporter fra treningsfeltet i samme retning: Tasso har tatt store steg og kan melde seg på i kampen om å gjøre seg bemerket også i Obosligaen allerede i år.

Beina på jorda

Selv om han har fått mye ros og mange positive tilbakemeldinger de siste ukene, så holder 17-åringen beina godt plantet på jorda.

"Mitt personlige mål er først og fremst å holde meg skadefri og spille mange kamper på rekruttlaget i 4. divisjon"

— Tasso Dwe (17)

- Jeg prøver bare så godt jeg kan, og det ville jo være veldig gøy om jeg skulle få et gjennombrudd allerede i år. Men mitt personlige mål er først og fremst å holde meg skadefri og spille mange kamper på rekruttlaget i 4. divisjon. Alt som har med Obosligaen å gjøre, vil bare være en bonus i år, sier Tasso Dwe.

Han har familiebakgrunn fra Burma, men er oppvokst på Nelaug i Åmli. Derfor har han vært togpendler til Arendal-treningene de to siste sesongene, men sist høst flyttet han på hybel i Arendal samtidig som han begynte på Sam Eyde videregående skole.

- Hverdagen er blitt mer strukturert etter at jeg flyttet. Nå får jeg bedre tid til restitusjon og mer hvile. Det har nok hjulpet meg til å prestere bedre, tror han.

Se intervju med Tasso Dwe her:


Lærer av de eldre

Sammen med Anders Hylen Pedersen, som også er født i 2000, er han troppens yngstemann - og som vanlig i fotballklubber betyr det noen ekstra forpliktelser. De yngste må gjøre en ekstrajobb når det gjelder rydding og tilrettelegging, men ungguttene finner seg likevel godt til rette sammen med mange mer rutinerte spillere. Det er også mye lærdom å hente av å spille sammen med profiler som Sven Fredrik Stray, Petar Rnkovic, Wilhem Pepa og Sune Kiilerich.

- Det er fortsatt mye å jobbe med, kanskje spesielt taktisk. Jeg må bli flinkere til å orientere meg, og være mer bestemt i spillet mitt og gjøre valgene tidligere, sier Tasso Dwe som gleder seg veldig til neste ukes treningsleir på La Manga.

- Jeg har ikke ordnet meg fri fra skolen ennå, men det ordner seg, smiler 17-åringen.

Annonse: