Mattias Andersson på Sandnes stadion.

For et drama!

Arendal leverte en fantastisk prestasjon borte mot Sandnes Ulf og viste at disse gutta gir alt for å skape en historisk opptur i sesonginnspurten.

Det var en kamp som inneholdt absolutt alt: tøffe dueller, svært omdiskuterte dommeravgjørelser, manglende fair play, annullerte mål, et kampbilde som stadig endret seg – og til slutt nesten åtte minutters overtidsspill der Sandnes Ulf til sist fikk målet som berget poenget for hjemmefavoritte

Arendal fikk annullert et mål etter corner drøye 20 minutter ut i kampen. Fra tribunen var det ikke mulig å se hva dommertrioen reagerte på. Men de reagerte. Og annullerte. Da hjelper det som kjent ikke å score.

En suser i mål

Derfor var det Sandnes Ulf som fikk den første scoringen notert i den offisielle målprotokollen. En suser fra Vidar Nisja som Marco Priis Jørgensen ikke kunne gjøre noe med.

Hjemmelaget gikk til pause med ledelse. Tre poeng i sikte. Og de følte – kanskje – at de var enda et steg nærmere direkte opprykk til Eliteserien. For det var det som lå i potten for de lyseblå på Sandnes stadion denne kvelden.

Fabian-i-fokus
Fabian Ness var naturlig nok i fokus etter kampen mot Sandnes Ulf. Her intervjues han av Agderpostens Alexander Nupen.

Men Arendal og Mattias Andersson ville det annerledes. Og den som kanskje ville det aller mest var Fabian Ness. Først satte han inn 1-1 fra kort hold etter et strålende Arendal-angrep. Da hadde kampuret akkurat passert timen. Og seks minutter senere satte han hodet på ballen og kronen på verket i en duell med Sandnes-keeperen. Fabian vant. Og Arendal hadde snudd kampen.

Den beste prestasjonen

Etter dette handlet det meste om å stå imot. Være kloke. Men også flytte beina. Jobbe. Ofre seg. Gi alt. I alle dueller.

Mattias Andersson likte det han så: - Dette er kanskje den beste prestasjonen av noe lag jeg har vært trener for, i konkurranse med cup-kampen der Fløy slo ut Start. Vi er et veldig godt fotballag, og den prestasjonen vi leverer i dag er jeg stolt av, sier han.

Selvfølgelig skulle han gjerne unngått scoringen Sandnes Ulf fikk på nesten seks minutter på overtid. Men hjemmelaget klarte å skape et massivt trykk mot slutten av kampen – og i verste fall kunne dette også endt med tap. Og det var veldig viktig at de ikke gjorde, konstaterer Mattias Andersson. – Det ene poenget er utrolig viktig, spesielt når de andre lagene i bunnstriden taper. Nå går vi forbi Fredrikstad på kvalikplass hvis vi vinner og de taper en kamp. Derfor kan dette vise seg å bli helt avgjørende. Når vi leverer som vi gjør i dag, så vil vi ta flere poeng. De to vanskeligste kampene i OBOS-ligaen er Bodø/Glimt og Sandnes Ulf borte, og i dag viste vi at vi har kvaliteter til å hente poeng også i slike oppgjør. Vi har hevet oss veldig de siste ukene, så vi må bare håpe og tro at det ikke er for sent, sier Mattias Andersson.

Tidenes kamp?

Kommende lørdag kan det gå mot tidenes kamp i Sørlands-fotballen når Start kommer til Norac stadion. Start trenger alle tre poengene for å holde liv i Eliteserie-drømmen. Arendal trenger de tre poengene minst like mye - for å holde liv i OBOSliga-drømmen. Derfor er kampen superviktig for begge lag. Det er lokaloppgjør. Det er dramatikk. Og det kommer til å være spenning i 90 minutter. Pluss tillegg.

Derfor: skaff deg billett allerede nå - så kan du sikre deg sete under tak på Norac stadion og få deg et et oppgjør det kan komme til å bli snakket om i mange år fremover....