Mattias Andersson går skuffet av banen.

Forbedringer helt nødvendig

Ferien må brukes godt - etter at vårsesongens siste seriekamp endte med nok et skuffende resultat for Arendal.

KOMMENTAR:
Trond Madsen

Det ble 0-1 hjemme mot Skeid på Norac stadion lørdag ettermiddag. Kampens eneste scoring kom på et fantastisk godt slått frispark etter bare åtte minutters spill. Og selv om serieleder Skeid hadde trøbbel med Arendal i perioder, så var det ikke ufortjent at bortelaget vant. 

Fasiten etter vårsesongen er dermed udiskutabel: Arendal har prestert langt under forventning - og det er nødt til å skje endringer i løpet av ferien, dersom høstsesongen skal bli den oppturen supportere, spillere og støtteapparatet fortjener.

Det som allerede er klart, er at det vil bli endringer i spillerstallen. Dette har sammenheng med at enkeltspillere må prioritere utdanning og privatliv, samtidig som det også er spillere som ønsker seg mer spilletid enn det de har fått i vårsesongen. Dialogen med disse spillerne er god. 

Blant de spillerne som neppe blir med etter ferien, finner vi blant andre Jostein Aaland, Arne Einarsen og Lars Kilen. Aaland skal ha pappapermisjon og med en samboer som reiser mye i sin jobb, viser det seg vanskelig for ham å fortsette satsingen på samme nivå med treninger på ettermiddagstid og mange helger på reise. Einarsen skal til USA for studier, mens Kilen også flytter fra Sørlandet på grunn av utdanning.

Samtidig har Rasmus Lynge Christensen pådratt seg en skade som man frykter kan ødelegge det meste av sesongen. Han har et brudd i foten og har gjennomgått operasjon og vil trenge lang tid før han er klar for kamp igjen. Dessverre.

Dermed må det altså endringer til i spillerstallen. Det er også en ambisjon å videreutvikle trenings- og kamparenaen ytterligere for de mest modne juniorspillerne, og dette vil være en del av den helhetsvurderingen som må gjøres de neste ukene.

De siste ukene har det også pågått en kontinuerlig evalueringsprosess for å identifisere de viktigste forbedringspunktene, for å utløse det potensialet alle er enige om finnes i laget. 

Kanskje ligger noe av forklaringen - og utfordringen - i analysen Skeid-trener Tom Nordli hadde før lørdagens kamp. Han mente Arendal som lag mangler nødvendig selvtillit, mens spillerne hver for seg kanskje har for stor tro på egne ferdigheter. 

- Jeg tror det sitter mest i hodet, sier Jens Kristian Skogmo. - Vi får ikke ut potensialet vi vet vi har, konstaterte han etter Skeid-tapet lørdag.

Nå venter en ukes ferie for A-stallen. Og når de kommer tilbake til Norac stadion har Mattias Andersson allerede gjort det klart hva som venter: Knallhard fysisk trening for å stå bedre rustet foran en veldig tøff høstsesong.

Og det er ingen tvil om at endringene må ta utgangspunkt i en veldig enkel oppskrift: Beinhard jobbing. På hver trening. I hver eneste kamp.

Annonse fra Obos-ligaen: