Fremgang ikke nok til seier

Selv med stor spillemessig fremgang, så vil det seg ikke for Arendal Fotball akkurat nå: - Jeg er fornøyd med prestasjonen, men skuffet over at vi ikke scorer på sjansene, sier Steinar Pedersen etter 1-2 mot EIK på Norac stadion søndag.

I perioder leverte Arendal noe av det bedre vi har sett fra laget denne sesongen. Pasningsspillet var kjapt, kombinasjonene fine og det ble også skapt store målsjanser - noe som har vært en påfallende mangelvare i flere kamper etter sommerferien. Likevel: det endte uten poeng, og uten spillemål.

Tok ledelsen

Men det var Arendal som tok ledelsen etter et snaut kvarters spill. Conrad Wallem dro seg inn i EIK-feltet og ble felt. Fra hovedtribunen kunne det se billig ut, men videoen fra kampen, som er tatt fra motsatt side av banen, viser tydelig hvordan EIK-forsvareren stikker foten frem og feller Conrad innenfor 16-meteren.

Straffesparket satte Jakob Rasmussen knallhardt inne ved stangen, langt utenfor rekkevidden til EIK-keeperen, selv om han gikk til riktig side på straffesparket.

Dominerende

Arendal var gode og dominerende den første halvtimen av kampen. Men etterhvert kom EIK mer med og de begynte også å produsere mer fremover. Etter 39 minutter viste toppscorer Markus Naglestad noe av det han er god til på små flater, og denne gangen var det et Arendal-bein som stakk frem og felte spissen. Dermed straffespark som EIK som Bob Sumareh satte kontant i mål.

Det stod 1-1 til pause.

Store målsjanser

Etter hvilen var Arendal igjen dominerende i banespillet og det ble også produsert store målsjanser, uten å få uttelling.

Og så er det slik i fotball at et lag som forsøker stadig mer fremover i banen, fort kan bli straffet når motstanderen bryter. Et litt unødvendig balltap av Arendal på midtbanen førte til en kjapp EIK-kontring, og selv om det så ut som om Arendal-forsvaret klarte å få kontroll på situasjonen, så glapp det i en avgjørende takling - og dermed kunne innbytter Mathias Perttamo avgjøre for bortelaget.

- Vi møter et godt fotballag, men leverer også en god kamp alt i alt. Det hjelper lite når vi ikke klarer å score på store målsjanser, konstaterer Steinar Pedersen.