Knut Tørum (til høyre) diskuterer kampplanen mot Fredrikstad med Arve Seland (med ryggen mot kamera) og Frank Bredal.

Fullt fokus mot FFK

Etter to nedslående resultater på hjemmebane, er Arendal-laget innstilt på å slå tilbake mot Fredrikstad. - Vi må lære av det som ikke har fungert, erkjenner Knut Tørum.

Arendal-treneren var svært skuffet etter cup-tapet mot Notodden torsdag. Han valgte å gjøre mange endringer på laget i en periode der kampene kommer tett, men mente at laget han mønstret skulle være mer enn godt nok til å vinne mot Notodden. Slik gikk det ikke, tross spillemessig dominans på hjemmebane. Dermed gjentok historien seg fra forrige seriekamp, der Arendal var helt dominerende i banespillet mot Elverum, men likevel tapte kampen 0-3.

"Vi må lære av dette og justere måten vi spiller på"

— Knut Tørum om erfaringene fra de siste kampene

Må lære

- Det er noen paralleller til 2015-sesongen hvor vi også hadde enkeltkamper der vi presset motstanderen og tvang dem bakover på banen, men samtidig ble straffet hardt på kontringer. Vi må lære av dette og justere måten vi spiller på, erkjenner Knut Tørum. 

Derfor er det grunn til å vente seg et disiplinert Arendal-lag som legger stor vekt på defensiv trygghet mot Fredrikstad. Det blir viktig å unngå kontringsmål i mot, slik man har sett i de siste kampene.

- Vi må finne tilbake til slik vi spilte i fjor. Spesielt i vårsesongen var vi flinke til å avgjøre jevne kamper til vår fordel. Basisen for det var defensiv stabilitet og god organisering, sier Knut Tørum.

Mangler noen

Selv om listen over spillere som er ute med skader er blitt vesentlig kortere de siste ukene, så må han fortsatt unnvære viktige spillere. Spesielt Rasmus Lynge Christensen har vært savnet i sesonginnledningen. Han var viktig for den knallsterke høstsesongen Arendal leverte i fjor, men han har ennå ikke vært på banen i årets sesong. Fortsatt kan det ta et par uker før han er tilbake, slik det medisinske apparatet vurderer situasjonen.

- Han trener med ball igjen, men hadde et lite tilbakeslag i forrige uke, så vi tar det litt mer forsiktig nå for å være på den sikre siden. Vi ønsker ikke at han skal slå opp igjen skaden ved å slippe ham for tidlig tilbake, understreker fysioterapeut Fredrik Nett.

Tobias Henanger og Steinar Berås er heller ikke med i troppen mot Fredrikstad på grunn av skader, men begge nærmer seg å være kampklare.

Troppen mot Fredrikstad

  • Jostein Aaland, Anders Gundersen, Matias Fjeldal Olsen, Dejan Corovic, Marius Andersen, Sven Fredrik Stray, Petar Rnkovic, Wilhem Pepa, Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj, Sune Kiilerich, Tobias Olsvik, Adnan Mohammad, Fabian Ness, Adi Markovic, Viktor Lövgren og Lars Kilen. 

Annonse: