Mattias Andersson jublende glad!

Gikk i krigen - og vant!

Mattias Andersson hadde ett oppdrag til sine utvalgte mot Kongsvinger: - Gå i krigen! Og slaget ble vunnet etter årsbeste på hjemmebane da KIL ble sendt hjem med 0-3 i sekken.

Visstnok skal det finnes historisk fotballstatistikk som viser at lag som taper 0-5 svært ofte vinner neste kamp. Kanskje er finnes det en statistikk som bekrefter dette, for Arendal viste i hvert fall i praksis hva som kan skje med et lag som kommer ydmyket fra et bunnoppgjør: For da finnes det bare en oppskrift på å slå tilbake: Disiplin. Aggressivitet. Defensiv organisering. Det var også det Mattias Andersson terpet på treningsfeltet frem mot Kongsvinger-kampen.

Hard jobbing. Stå opp for hverandre. Gi alt. Alltid.

Lynge!

Det er fortsatt en seiersoppskrift som sjelden svikter. I tillegg hjelper det naturligvis å ha spillere på laget som klarer å utrette store ting foran motstanderens mål. Og søndag kveld viste Rasmus Lynge Christensen hvorfor det har vært et stort savn for Arendal hele denne sesongen at han fikk ødelagt mesteparten av sesongen med sin alvorlige skade rett før seriestart.

Søndag kveld var han akkurat like god som alle i Arendal husket fra fjorårssesongen:

Først dundret han inn en suser fra 13-14 meter i siste sekund av overtiden i 1. omgang.

Etter pause fortsatte han å dokumentere ballkunst da han flikket et innlegg direkte i det lengste hjørnet fra 10-12 meter etter bare ett minutts spill av omgangen.

Prikken over i-en!

Derfra og ut ble det veldig, veldig vanskelig for Kongsvinger. Og for å sette den perfekte prikken over i-en hentet han opp en ball helt nede ved dødball-linjen i Kongsvinger-feltet, trakk seg forbi motstanderne og plasserte iskaldt sin tredje perle for dagen!

Alle visste at dette høyst sannsynlig var årets viktigste kamp. Men tre ultraviktige poeng i dette oppgjøret, har Arendal kontakt med lagene over på tabellen. Det kan være innledningen på et historisk høstinnspurt, selv om det naturligvis gjenstår fire vanskelige kamper - eller fire cup-finaler, om man vil. Men kanskje kan det gå, også selv om ikke alle kampene vinnes...

Her er Rasmus sine kommentarer etter kampen!

Slik oppsummerer Mattias seieren:

Se høydepunktene fra kampen her!

Arendal - Kongsvinger 3-0 (1-0)

  • Norac Stadion

  • 402 tilskuere

  • Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL

  • Gule kort: Vlatko Lazic, Arendal. Helio Jose Ribeiro Pinto, Kirill Suslov, Kongsvinger.

  • Mål: 1-0 Rasmus Lynge Christensen (45+1), 2-0 Lynge Christensen (46), 3-0 Lynge Christensen (58)

  • Arendals lag:

  • Marco Priis Jørgensen

  • Vlatko Lazic, Avni Pepa, Sune Kiilerich, Viktor Lövgren

  • Thompson Ekpe, Jakob Rasmussen, Anders Hella (Adi Markovic fra 70.), Ylldren Ibrahimaj, Rasmus Lynge Christensen,

  • Fabian Stensrud Ness (Wilhem Pepa fra 41. min)

Annonse fra Obos-ligaen: