Mattias Andersson på treningsfeltet i januar 2018.

Gleder seg til årets første kamp

Mattias Andersson gleder seg til å komme igang. Fredag kveld spiller Arendal årets første treningskamp mot avdelingskollega Fløy.

Det har vært en tøff januarmåned på treningsfeltet. A-stallen har for tiden syv økter i uken og det har vært jobbet mye med å bygge både styrke og kondisjon. Det er i disse ukene grunnlaget skal legges for en sesong med minst mulig skader - og færrest mulig mål imot i slutten av kampene. 

- Ett av områdene vi må bli bedre på er å stå kampene helt ut, innrømmer Mattias Andersson.

Færre spillere

Det har vært en betydelig opprydning i stallen etter 2017-sesongen. Antallet spillere er vesentlig lavere enn i fjor. Men selv om mange erfarne spillere er borte, er også stammen bevart. Derfor er også Mattias Andersson svært trygg på at kvaliteten er mer enn god nok i den troppen han akkurat nå har til disposisjon.

- Ideelt sett burde vi kanskje hatt et par etablerte spillere til i stallen for å ha den dybden i troppen som vi trenger gjennom en lang sesong. Men det viktigste for meg er at den gruppen vi nå har, det er akkurat den gruppen jeg har ønsket meg. Det gjelder både spillerstallen og støtteapparatet, understreker Arendal-treneren.

- Vi skal løpe mye, og vi skal være Sørlandets beste lag uten ball.

— Mattias Andersson

Løpe mye

Intensiteten i spillet er noe av det han har jobbet mest med i oppkjøringen. - Vi skal løpe mye, og vi skal være Sørlandets beste lag uten ball. Det betyr også at det skal gå fort og vi skal være vanskelige å spille mot. I mange kamper må vi anta at vi har ballen mest, og da skal vi tvinge motstanderne til å løpe mye fordi vi skal ha tempo i eget spill, sier Mattias Andersson.

Han er forberedt på at det vil ta tid å innarbeide filosofien i hele troppen, og mot Fløy må han også unnvære noen spillere som kan komme til å bli sentrale utover i sesongen.

Den nysignerte keeperen Grzegorz Flasza er ikke helt match-fit etter kneoperasjonen i fjor høst, mens midtstopperen Avni Pepa sliter med en prolaps som gjør at han ikke kan spille kamper foreløpig. Adi Markovic har noen mindre plager som gjør at han spares i årets første treningskamp. Også midtbanespilleren Thompson Ekpe står over mot Fløy fordi han er blant dem som har begrenset noe på intensiteten de siste dagene for å unngå belastningsskader.

Mattias Andersson (til høyre) sammen med assistenttrener Frank Bredal og Wilhem Pepa som er på vei tilbake etter sykdom.
Mattias Andersson (til høyre) sammen med assistenttrener Frank Bredal og Wilhem Pepa som er på vei tilbake etter sykdom.

Prøvespiller

- Wilhem Pepa har slitt med sykdom tidligere i vinter, og det tar nok ennå noen uker før han er i kampform. Men forhåpentlig kan han få noen minutter allerede mot Fløy. Vi planlegger at alle tilgjengelige spillere i A-stallen skal få spilletid. I tillegg vil vi gjerne se nærmere på Jakob Toft som har trent med oss de to siste ukene, forteller Mattias Andersson.

Toft er ute av kontrakt med Jerv og er en ung, lovende spiss som er åpen for å finne seg en ny klubb.

- Jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett på treningsfeltet i løpet av vinterukene. Mange spillere viser veldig fin utvikling, samtidig som de nye spillerne raskt har funnet seg til rette i miljøet. Det blir fint å komme igang med årets første treningskamp. Vi har alltid lyst til å vinne fotballkamper, selv om det naturligvis kommer viktigere kamper denne sesongen. Fløy er et spennende og godt lag som jeg tror vil hevde seg bra i Postnord-ligaen denne sesongen, sier den tidligere Fløy-treneren - som naturlig nok kjenner den forrige klubben han trente svært godt. 

Fløy imponerte for øvrig i sin første treningskamp tidligere i vinter da de slo Starts A-lag 2-1 i Sørlandshallen. Fredagens kamp spilles også i Sørlandshallen med avspark kl 19.00.

Annonse fra Obos-ligaen: