"Godfølelsen" etter to kamper

Etter to gode kamper mot bra motstand i Mjøndalen og Sandnes Ulf, så konkluderer trener Knut Tørum med at Arendal nærmer seg nivået som klubben ønsker å være på til seriestart.

Lørdag endte det 1-1 på Hanabanen i Sandnes mot nok et antatt godt førstedivisjonslag. Det var betraktelig bedring fra kampen mot Mjøndalen i mange deler av spillet, noe Knut Tørum er særdeles fornøyd med.

- Vi var spente på hvordan vi lå an før disse to kampene mot Mjøndalen og nå Sandnes Ulf. Vi har klart å være oss selv og hengt med bra i begge kampene. Jeg synes vi gjenkjenner oss fra i fjor bare på et mye høyere nivå og jeg føler at vi har fått to gode svar. Intensjonen har vært at vi skal lukte litt på nivået vi skal opp på. Det er fristende å si at det ser overraskende positivt ut, sa en fornøyd Tørum i bussen på vei hjem til Sørlandet.

Høyt tempo

Arendal gikk ut med et forrykende tempo som fikk Sandnes Ulf spillerne til å se ut som statister i perioder av førsteomgangen. Allerede etter ett minutt burde kanskje Ylldren Ibrahimaj ha gitt Arendal ledelsen, men et litt løst skudd og en god redning hindret indreløperen fra å score.

- I dag var det veldig gøy å se gutta spille. Vi var det beste laget i første omgang, men det manglet det siste lille for å score mål. I dag datt mange av andreballene vår vei og vi utnyttet det godt. Vi hadde rett og slett et høyere tempo enn de etter at vi vant ballen også.

Arendal hadde i langt større grad flere ballvinninger og skapte mange gode angrep kontra kampen mot Mjøndalen som langt ifra var en dårlig kamp.

- Jeg må nesten si at ballvinningen i forsvarsspillet var klasseforskjell fra forrige kamp.

Fortjent ledelse

Alle som har fulgt norsk fotball de siste årene vet at Sandnes Ulf er et godt lag. På de seks siste sesongene har de 7. plass i 1. divisjon som dårligste plassering. I fjor endte de på 4. Ulf-trener Bengt Sæternes var slett ikke fornøyd med hva laget hans hadde prestert i første omgangen. Det kunne man tydelig høre gjennom veggene i garderobeanlegget på "Hanafjedle". Arendal hadde rett og slett spilt Ulf dårlige de første 45 minuttene. 2. omgangen ble annerledes.

Spillerne ble enige om å fortsatt klinke til og åpnet også det første kvarteret av 2. omgang best.  Like etter at timen hadde passert fikk Arendal endelig betalt i form av scoring.. Målet kom etter flott kombinasjonsspill på venstresiden. Først fra Ylldren Ibrahimaj til Viktor Löfgren.  Med en glitrende pasning fant venstrebacken Wilhem Pepa foran mål, som la igjen til en bedre plassert Tobias Olsvik. Hisøy-mannen gjorde ingen feil foran Sandnes-buret og ekspederte ballen enkelt i mål. 120 sekunder senere utliknet Ulf ved tidligere Haugesund-spiller Roy Miljeteig, og kampbildet snudde noe etter dette.

- Vi tok ledelsen på et tidspunkt som absolutt ikke var ufjortjent. Det var kjipt at de fikk utligningen to minutter etterpå og at vi ikke fikk satt kampen når vi ledet 1-0, men vi mestret likevel tempoet utover i omgangen selv om de kjørte på.
Sandnes skapte mange angrep og hadde flere muligheter til å gå opp i ledelsen. Men en god Jostein Aaland og bra forsvarsspill gjorde sitt til at kampen ebbet ut i 1-1 til slutt. Arendal var imidlertid med på notene selv om Sandnes Ulf styrte, men de store sjansene uteble den siste snaue halvtimen.

- Litt feige

- Vi er litt for feige når vi har muligheten til å gå mer direkte på i enkelte situasjoner, men dette kommer garantert til å bli bedre etter hvert.

Summa sumarum er Tørum fornøyd med oppkjøringen til nå.

- Vi begynner å nærme oss nivået vi ønsker å være til seriestart. Vi skal prøve å stramme til enda mer i faser av spillet vårt. Forhåpentligvis klarer vi å finne mer effektive løsninger på siste tredjedelen av banen. Hvis vi da i tillegg klarer å ta vare på den defensive kraften vi hadde i dag, så blir det bra.

PS. Petar Rnkovic måtte bytte etter 31 minutters spill. Midtstopperen landet litt forkjært etter en duell og fikk seg en smell i ryggen. Det skal ikke være snakk om noe alvorlig, og han ventes å være tilbake i spill i løpet av kort tid.

Sandnes Ulf - Arendal 1-1 (0-0)

  • Hanabanen, Sandnes

  • 0-1: Tobias Olsvik (61. min)

  • 1-1: Roy Miljeteig (63. min)

  • Arendal (4-3-3): Jostein Aaland - Viktor Lövgren, Petar Rnkovic (Sven Fredrik Stray fra 31.), Sune Kiilerich, Dejan Corovic (Matias Fjeldal Olsen fra 46.) – Ylldren Ibrahimaj, Aleksandar Corovic (Jakob Rasmussen fra 46.), Tobias Olsvik (Lars Kilen fra 65.) - Rasmus Lynge Christensen, Wilhem Pepa (Fabian Stensrud Ness fra 65.), Steinar Berås (Tasso Dwe fra 78.)



Annonse: