Shariff Cham på trening foran møtet med Sola.

- Gress skal ikke bety noe

En ny kamp på gress venter på bortebane for Arendal Fotball. Lørdag går turen til Sola og Sola stadion. Gress trenger ikke bety noe for "kunstgresslaget" Arendal Fotball, mener trenere og spillere.

Arendal-trener Steinar Pedersen minner oss på det: Arendal har tatt fire poeng på bortebane denne sesongen. Alle poengene er tatt på gressbaner. 

Det er tabelljumbo Sola som skal få besøk av Arendal Fotball denne lørdagen. Sola kjemper hardt for hvert eneste poeng de kan oppdrive for å henge med i bunnen. Arendal kjemper om tre poeng for å klore seg fast i forhold til de andre lagene i toppen. 

- Ja, dette blir en tøff kamp. Det er gress det skal spilles på og det blir mange dueller, men skal ikke bety noe. Jeg tror det ikke blir så ulikt det vi så mot Kvik Halden (tap 1-2), beskriver Shariff Cham. 

Ikke tas lett på

Selv om rogalendingene ligger i bunnen, så advarer Shariff mot å ta lett på Sola. 

- Det kommer til å bli tett. De ligger i bunnen og vil kjempe hardt for poengene, sier han. 

- Nå handler det om å gjøre som vi gjør på hjemmebane. Vi må spille vårt eget spill. I det siste har vi vært gode på å ha tempo, det er det som gjelder nå, forklarer han. 

Sune Kiilerich tror ikke det skal bli noen problemer med å omstille seg fra kunstgress til gress. 

- Det blir litt ulikt hva vi er vant med, men det skal ikke ha noe å si. Men på en annen side, så er vi et lag som vi ha ballen. Da får også banen litt betydning. Vi må omstille, men skal klare det. Det blir en duellkamp og den som vinner flest dueller, vinner også tre poeng, påpeker den danske midtstopperen. 

Problem kun når det lages

Trener Steinar Pedersen trekker frem at gress blir et problem kun når noen lager et problem ut av det. 

- Vi har tatt fire poeng borte i år, alle er tatt på gress, trekker han frem. 

Samtidig innrømmer han også at det er litt annerledes. 

- Men forskjellen er ikke så stor. Tålmodighet er det som avgjør, og at en har tro på eget spill, uansett hvilket underlag en spiller på. Nå er vi også i en periode av året der gressbanene begynner å se riktig bra ut, smiler Steinar Pedersen. 

 

Annonse fra Obos-ligaen: