Har vunnet 10 kamper på rad!

Tross en trøblete 1. omgang, sikret Arendals juniorlag seg den 10. strake seieren da de onsdag kveld vant 3-1 borte mot Randesund.

Dermed befestet Arendal grepet om tabelltoppen, men Hisøy og Fløy vinner også sine kamper - så begge lagene halser etter Arendal i kampen om å vinne serien. Men fortsatt ligger de altså to poeng bak Arendal, i tillegg til at Arendal har en vesentlig bedre målforskjell enn utfordrerne.

Ikke fornøyd

Onsdagens kamp mot Randesund kunne blitt et skjær i sjøen for Arendal-juniorene. 

- Vi var ikke fornøyd med prestasjonene i 1. omgang, konstaterer trener Roger Risholt. 

- Vi ba om at fokus skulle være tilstedeværelse, duellspill og aggressivitet. Dessverre fikk vi ikke de svarene vi forventet fra spillerne. Både enkeltspillere og laget som helhet leverte langt under det vi må ha lov til å kreve, konstaterer Risholt.

Arendal kunne tatt ledelsen etter bare et par minutters spill, men misbrukte den muligheten. Da det ikke ble uttelling på første forsøk, virker det nærmest som om lufta gikk litt ut av laget. 

God keeper

- Vi skapte lite sjanser utover i omgangen og Randesund var bedre enn oss, både i spillet og når det gjaldt å skape sjanser. Heldigvis hadde vi Mads Rønningen mellom stengene og han holdt oss inne i kampen. Det var takket være Mads at vi kunne gå til pause med bare 1-0 til Randesund, innrømmer Roger Risholt.

Det var derfor en meget opprørt trener som tok laget med seg i garderoben. - Spillerne fikk en skikkelig "hårføner" av både meg og Eigil Gylland. Vi gjorde det helt klart at en ny omgang på samme nivå ville være helt uakseptabel, forteller han.

For å understreke alvoret gjorde trenerteamet også to bytter i pausen.

Tilsynelatende hadde grepene effekt - for det var et helt annet Arendal-lag som viste seg frem etter pausen.

Massevis av sjanser

- I 2. omgangen er vi der vi skal være. Vi er fullstendig overlegne i banespillet og skaper massevis av sjanser. Heldigvis fikk vi se spillet som Arendals juniorlag har blitt kjent for denne sesongen, og vi fikk også uttellingen som var nødvendig for å sikre de tre poengene, sier Roger Risholt.

Tasso Dwe, Stian Debess og Markus Håbestad satte inn målene som sikret en fortjent 3-1-seier da dommeren blåste av kampen.

Randesund-laget fremstod som et solid og fysisk robust lag, men Arendal startet likevel kampen med to 2003-modeller som ennå ikke har nådd junioralder. Sammen med resten av laget viste de at de mener alvor, og prestasjonen etter pause var også en klar melding fra spillerne om at de forstår at de må kjempe, løpe og ofre seg for å være blant de 11 utvalgte som til enhver tid er på banen.

- Eivind Olsbu Kittelsen (bildet) fortjener ekstra anerkjennelse for måten han stod frem på etter pausen. Han tok ansvar og dro meg seg resten av laget gjennom å vise både kvalitet og vinnervilje i alt han gjør. Det var avgjørende i denne kampen, sier Roger Risholt.

PS! Neste juniorkamp blir ekstremt spennende. 10. oktober er det Hisøy-juniorene som kommer til Norac stadion - ledet av Kai Risholt. Det er ingen tvil om at dette blir et lokaloppgjør i særklasse der det står både poeng og familieprestisje på spill. Hisøy er blant Arendals aller nærmeste utfordrere i kampen om å vinne serien - og de er samtidig det laget Arendal sist tapte mot.

Annonse fra Obos-ligaen: