Preben Skeie i aksjon på en av Arendal Fotballs påsketreninger, i duell med Jakob Rasmussen.

- Heller en oppvekker nå enn senere i sesongen

Både Preben Skeie og Jens Kristian Skogmo mener det er bedre at Arendal Fotball fikk en tidlig tankevekker, enn om en kollaps skulle kommet senere i sesongen.

Arendals-guttene trener tøft innenfor bortemøtet med Brattvåg 2.påskedag. De er ute etter å revansjere den stygge serieåpningen, der det ble 0-4 mot Stjørdals/Blink. Både Preben Skeie og Jens Kristian Skogmo kom inn som reserver i den kampen, uten at de klarte å være med på å snu det.

- Det var en oppvekker vi fikk oss der, helt klart, slår Skogmo fast.

- Men på en måte er det greit at den kommer så tidlig også, for da er det lettere å hindre at det skjer igjen, legger han til.

Lagkameraten Preben Skeie er helt enig og bruker de nær samme ordene når han skal beskrive det.

- Ja, klart det er bedre at det kommer tidlig. Men det er ingen enkle kamper i denne avdelingen og en skal være fullt skjerpet hele tiden. Nå vil vi slå tilbake, det er alle innstilt på. Vi kan så mye, mye bedre enn det vi viste i serieåpningen, påpeker Skeie.

 

Kommer ikke gratis

Også Brattvåg hadde en tøff premiere på sesongen og 2-4 for Byåsen.

Jens Kristian Skogmo trekker frem at det var innstillingen som ikke var på plass da første serierunde ble utkjempet.

- Det står ikke på ferdighetene. Vi var ikke tøffe nok i hodet, var feige og det virket som det betydde for mye for oss da det sto om poeng. Nå er det bare vi klarer å slippe oss løs og kjøre på med det vi har, stå frem og ikke gjemme oss som i den første kampen. Vi er så privilegert at vi får jobbe med fotball. Da skal vi ikke være for feige til å slippe oss løs, forteller den erfarne høyrebacken.

Samtidig trekker han frem at det kunne ligne på at laget gikk i en felle, at spillerne hadde tro på at det skulle gå av seg selv.

- Nå har vi sett at ting ikke kommer gratis. Da skal vi unngå samme fellen igjen, lover han.

 

Gode minner

Også Preben Skeie er innstilt på at det skal revansjeres. Spillerne hadde to dager fri i påskeuka.

- Denne uka har vi fått tenkt litt. Alle er giret på at vi skal slå knallsterkt tilbake, konkluderer han.

Og revansjelysten gjør at spillerne nå er fulle av optimisme med tanke på å få rettet opp inntrykket. Skeie håper at laget kan få tingene som satt, spesielt i første omgang mot Asker i generalprøven for to uker siden, til å flyte igjen. Og Brattvåg er et lag som Skeie selv liker seg imot.

- Ja, jeg har gode minner mot Brattvåg. Vi slo dem vel sist, og jeg scoret to av de tre målene … Nå må vi finne tilbake til noe av det vi levere i oppkjøringen. Det er mye kvalitet i dette laget når det virkelig løsner, slår han fast.

 

Skal ikke stresse

Skeie forteller at resultatene i første runde ikke bare var planker i Arendals avdeling, men derimot flere overraskelser.

- Avdelingen er jo jevn som bare det, utbryter han.

- Dette er ikke en avdeling noen av lagene kommer til å stikke fra tidlig. Bare se på resultatene i første runde, der det kom flere overraskende utfall. En må bare få med seg poeng der en kan. Vi skal ikke la oss stresse. Sesongen er lang, legger han til.

Han påpeker også at det ikke er noen grunn til å la seg avskrekke av nivået. 75 poeng gjenstår å spille om. Og samtidig trekker han frem at hele 2.divisjon har hatt veldig oppsving i nivå etter at fire avdelinger ble til to.

- Så definitivt. Forskjeller er stor med tanke på hvordan det var for bare trefire sesonger siden, sier Skeie, som er i sin andre sesong i Arendal.

 

På vei tilbake

Jens Kristian Skogmo er på full fart tilbake etter å ha slitt med skade i oppkjøringen.

Mandag var han på banen i 90 minutter i B-kampen mot Randesund, der Arendal 2 vant hele 10-1.

Men han innrømmer at han har litt vei igjen å gå før han er hundre prosent.

- Fysisk er jeg hundre prosent, men kampformen er ikke det. Jeg skal trene godt fremover for å få tilbake godfølelsen. Når mulighetene kommer, da skal jeg være klar, smiler han.

Annonse: