Wilhem Pepa kjempet tappert, men kom ikke på scoringslisten mot Bodø/Glimt.

Helsvart mot Glimt

Det ble en helsvart opplevelse mot Bodø/Glimt søndag da Arendal gikk på årets verste tap mot serielederen. Likevel ser Mattias Andersson noen tegn som peker mot bedre tider.

Etter å ha tapt 5-0 mot Bodø/Glimt borte, så er det naturligvis vanskelig å ta med noe som helst positivt i bagasjen på flyet sørover. Arendal-trener Mattias Andersson har ingen problemer med å erkjenne at resultatet er nedslående og at fem baklengsmål alltid er en klar melding om at laget har levert langt under pari. 

Lysglimt

Likevel: det var noen tegn på skritt i en riktig retning, spesielt sammenlignet med prestasjonen mot Åsane på hjemmebane sist helg, mener Mattias Andersson. Han oppsummerer kampen slik:

- Vi er ukonsentrerte da Bodø/Glimt scorer sitt første mål tidlig i kampen. Men utover det så leverer vi faktisk en OK første omgang.

Mattias Andersson.
Mattias Andersson.

- Flere spillere tar tak, vi lykkes bedre med å spille gjennom motstanderens lagdeler i flere faser av kampen og vi skaper også bedre angrep og avslutninger enn vi har gjort mot både Tromsdalen og Åsane i to de kampene etter ferien.

- Vi skaper noen store målsjanser, blant annet en dobbeltsjanse i 2. omgang, som vi burde fått mer ut av. Det er typisk et lag som sliter at man ikke har marginene med seg, men det gjør man sjelden når man ligger nederst på tabellen.

- Bodø/Glimt er veldig mye bedre enn oss i 25 minutter av kampen. I den perioden er det klasseforskjell mellom lagene, men ellers henger vi greit med på bortebane mot et veldig godt lag. 

Tror fortsatt

-  Det viktigste er likevel at flere spillere tør å ta tak, flere spillere tar ansvar og flere spillere viser vilje til å skape noe. Derfor er det mulig å se noe også i denne kampen som gjør det mulig å opprettholde troen på at resultatene vil komme.

- Avstanden til lagene som ligger nærmest oss på tabellen ble ikke vesentlig større, og dermed er det fortsatt mulig å få kontakt med trygg grunn i løpet av høsten. Men det krever jo naturligvis at vi begynner å samle tre-poengere så fort som mulig.

Ellers kan vi også ta med oss at Darlan fikk sin debut for Arendal i dag da han kom inn de siste 15 minuttene. 

Bodø/Glimt-Arendal 5-0 (1-0)

  • Aspmyra stadion

  • Tilskuere: 2665

  • Dommer: Mads Følstad Skarsem

  • Mål: 1-0 Trond Olsen (9), 2-0 Ulrik Saltnes (49), 3-0 Kristian Fardal Opseth (66), 4-0 Kristian Fardal Opseth (73), 5-0 Kristian Fardal Opseth (74)

  • Gult kort: José Ángel (53) - Petar Rnkovic (21), Avni Pepa (48)

  • Arendals lag

  • Anders Gundersen, Avni Pepa, Sune Kiilerich, Petar Rnkovic, Viktor Lövgren

  • Jakob Rasmussen, Thompson Ekpe (Aleksandar Corovic fra 78 min), Ylldren Ibrahimaj

  • Vlatko Lazic (Adi Markovic fra 64 min), Peter Kovacs, Wilhem Pepa (Darlan fra 78 min)

Annonse fra Obos-ligaen: