Jens Kristian Skogmo, Petar Rnkovic og Pape Paté Diouf.

Her er Arendals cup-helter!

Disse tre Arendal-spillerne har en ting til felles: de har alle opplevd å spille cupfinale på Ullevaal for fulle tribuner. Nå håper de på et nytt cup-eventyr i helhvitt!

I 2010 spilte sensasjonslaget Follo seg helt frem til cup-finalen, Der møtte Jens Kristian Skogmo og resten av Follo-guttene sine overmenn i et Strømsgodset-lag der Petar Rnkovic var med på å sikre seieren. På vei mot cupfinalen slo Follo ut blant annet Lillestrøm (i 3. runde) og Sogndal (kvartfinalen) - men den historiske kampen som virkelig blir husket er semifinalen mot Rosenborg der Follo sensasjonelt nok vant 3-2 etter ekstraomganger.

Ikke moro å tape...

- De gjorde jobben for oss med å slå ut Rosenborg, sier Petar Rnkovic - som altså kunne ta med seg kongepokal hjem fra Ullevaal 14. november 2010.

Dagen ble naturligvis minneverdig også for Jens Kristian Skogmo som fikk oppleve norsk fotballs aller største festdag som spiller, men likevel innrømmer at han det fortsatt er med litt blandede følelser at han tenker tilbake på oppgjøret. - Det er jo aldri moro å tape fotballkamper, slår han fast.

Pape Paté Diouf er også cup-mester for Molde, selv om han ikke spilte cupfinalen 2014. Da Molde spilte finale mot Odd i november, var han utlånt til den danske toppklubben Esbjerg. Han hadde imidlertid kamper for Molde i de innledende rundene - og dermed kan også han smykke seg med tittelen "Norgesmester i fotball" fra 2014. I 2009 spilte han imidlertid også i selve finalen. Det endte med sølvmedalje. Finaletapet var nok ekstra bittert fordi kampen ble avgjort på straffespark-konkurranse. Pape Paté Diouf var en av fire Molde-spillere som scoret på straffe, men det holdt ikke siden Aalesund klarte å sette alle sine.

"Vi håper mange har lyst til å oppleve det som kan bli en historisk fotballkamp, og det er større muligheter for å vinne om vi har et stort hjemmepublikum i ryggen"

— Mattias Andersson før Start-kampen

Erfaring viktig

Det mangler altså ikke på cup-erfaring blant Arendal-spillerne når Start kommer til Norac stadion 2. mai.

- Erfaring kan være viktig i slike kamper, fastslår Mattias Andersson - som selv har erfaring med å slå ut Start i cupen så sent som i fjor da han var Fløy-trener.

- Det blir en helt annen kamp mot Start enn de vi opplevde med Fløy i fjor. Dette Arendal-laget er veldig forskjellig fra Fløy-laget jeg trente, og Start er også et helt annet lag nå enn de var i fjor. De har et ungt lag med mye talent, og de blir en spennende motstander. Vi har en fair sjanse til å vinne dersom vi er på vårt beste. Vi må fungere som kollektiv og vi må tørre å spille fotball. Start er også blitt et spillende lag, så jeg tror dette kan bli en morsom kamp å se på, sier Mattias Andersson.

Selv om Start er favoritter i de flestes øyne, så kommer det alltid overraskelser i cupen. - Det vil ikke være noen cup-bombe om vi vinner mot Start. Vi har gode nok ballferdigheter i laget til å slå dem hvis vi får til spillet vårt. Det er uansett morsomt å få et Eliteserie-lag på besøk, og vår ambisjon må være at vi skal være best på Sørlandet akkurat denne dagen. Vi håper mange har lyst til å oppleve det som kan bli en historisk fotballkamp, og det er større muligheter for å vinne om vi har et stort hjemmepublikum i ryggen, sier Mattias Andersson.

PS! Avspark kl 1800 onsdag 2. mai. Slipp unna billettkøen og kjøp billett her og nå!

Annonse fra Obos-ligaen: