Grzegorz Flasza høyt oppe mot Stjørdals-Blink.

Høstjakten har startet!

Arendal er ubeseiret etter ferien og har tatt 10 poeng på de fire siste kampene etter at Stjørdals-Blink ble slått 0-1 lørdag.

Det er med andre ord et helt annet Arendal-lag vi har fått se de siste serierundene.

Så skal det også legges til: mot Stjørdals-Blink holdt det hardt, og det var en strålende strafferedning av Grzegorz Flasza som til syvende og sist skulle vise seg å være avgjørende, etter at Jakob Rasmussen først ga Arendal ledelsen, også det på et straffespark.

Matchvinnere

- Vi har matchvinnere i begge ender. Jakob setter straffesparket bunnsolid, mens Greg gjør et glimrende redning da Stjørdals-Blink fikk muligheten. Defensivt har vi vært veldig solide, og det eneste målet vi har sluppet inn etter ferien er et straffespark i forrige serierunde, sier trener Steinar Pedersen.

Han forventet at kampen mot Stjørdals-Blink skulle bli vanskelig - og det ble den. På en vanskelig bortebane hadde Arendal utfordringer med å sette spillet. Til gjengjeld la samtlige Arendal-spillere ned en formidabel jobb for å kunne reise hjem til Sørlandet med tre viktige poeng.

Ikke vakkert

- Det ble aldri noen vakker fotballkamp. Vi møter et lag som spiller veldig direkte og er veldig kontringssterke. Vi svarte med samme mynt fordi vi spilte på oss noen unødvendige brudd. Derfor fikk vi aldri igang vårt eget spill slik vi ønsker det, men det tok vi igjen i form av innsats, duellstyrke og lagmoral, sier Steinar Pedersen som understreker at det først og fremst er kollektivet som skal ha ros for prestasjonen.

- Jeg har ikke lyst til å trekke frem enkeltspillere sånn rett etter kampen, men jeg synes å se flere spillere som viser fin utvikling. Nå skal vi jobbe videre på treningsfeltet, slik at vi i større grad klarer å sette vårt eget spill og kontrollere kampene, sier han. 

God kontroll

I midtforsvaret vikarierte Petar Rnkovic for kaptein Sune Kiilerich - ettersom kapteinen måtte sone for gule kort. Og rutinerte Rnkovic leverte stort sett en feilfri forestilling sammen med Avni Pepa. Bakerst var Grzegorz Flasza svært solid - også utover den avgjørende strafferedningen -  og han avverget store målsjanser, i tillegg til at han hadde god kontroll i feltarbeidet. 

Fremover i banen ble det jobbet knallhardt, og det var begrenset hvor mange målsjanser Stjørdals-Blink klarte å skaffe seg - selv om de presset på mot slutten av kampen da dommeren la til syv (7!) minutter da stadionuret passerte 90 minutter, uten at det hadde vært alvorlige skader eller andre langvarige stopp i spillet.

Syv minutter tillegg

- Oj, det var lenge, tenkte jeg da jeg så dommeren hadde lagt til syv minutter. Vi la jo om til fem bak nokså tidlig, og dermed ble det en lengre periode enn jeg hadde forventet at vi måtte stå imot sluttspurten vi visste Stjørdals-Blink ville komme med. De stablet opp metervis med spisser mot slutten, men jeg synes vi løste det veldig bra. Vi har krefter til å stå imot, og det gir en veldig god følelse fremover å erfare at vi klarer å hale i land slike tre-poengere, sier Steinar Pedersen.

Han merket seg at Skeid mistet serieledelsen etter at de overraskende tapte 0-1 borte mot Nardo, men Arendal-treneren er likevel ikke så opptatt av å finstudere tabellen.

- Vi overlater til lagene rundt oss å være opptatt av tabellen. Vårt fokus skal være å utvikle eget spill og egne prestasjoner. Etter ferien har vi plukket poeng i alle kamper, så det ser veldig bra ut med tanke på kampene som kommer, sier Steinar Pedersen.

Og det passer kanskje ekstra bra å innlede høstjakten nettopp mot Stjørdals-BLINK....

Annonse: