Jakob Rasmussen

Ikke gode nok mot serielederen

Serieleder Skeid ble for sterke lørdag. Oslo-laget vant 1-0 etter en scoring midtveist i 1. omgang.

Arendal gikk dermed på sitt tredje strake tap - og nå er det bare tynn, tynn teori som gir noen som helst mulighet for at Arendal kan kjempe om 2. plassen som gir kvalifisering til opprykk.

De regnestykkene er det liten grunn til å bruke tid på.

Nå gjenstår to serierunder - hjemme mot Fløy kommende helg, før sesongen avsluttes mot Kjelsås om 14 dager. To gode prestasjoner i de kampene vil være den aller beste inngangen på neste sesong - der Arendal utvilsomt vil ha klare mål om å prestere bedre enn i årets sesong.

Arendal har tapt begge kampene mot Skeid - men bare med ett mål. Og i begge kampene har det vært dødballer som Skeid har utnyttet bedre som har gitt Torshov-laget seieren. De har hatt evnen Arendal har manglet denne sesongen - nemlig å avgjøre jevne kamper i egen favør. Det kjennetegner et topplag, og det er en avgjørende kvalitet i fotball.

Steinar Pedersen erkjenner at Skeid - når alt kommer til alt - fortjente lørdagens seier. - Det ble en duellkamp. Mye dueller, lange baller og andreballer, og lite fin-spill. Tar du med de store sjansene til Skeid på slutten så vant de fortjent. Men jeg syns vi matchet dem i duellspillet og på ting i forhold til å trøkke på. Men det var litt for mange av situasjonene som de kom seirende ut av, Steinar Pedersen til Agderposten.

Han fastslår samtidig at målet er å avslutte sesongen med seks poeng. Planleggingen av 2019-sesongen er allerede igang, og hovedoppgaven er enkel: Arendal må heve seg opp til samme nivå som de beste lagene i avdelingen. Etter lørdagens kamp står Arendal med fattige syv poeng mot topp 5-lagene i avdelingen. Det holder ikke dersom laget skal være med i kampen om opprykk neste sesong.

Annonse fra Obos-ligaen: