Jostein Aaland fikk overrakt prisen som "Årets spiller 2016" i Arendal Fotball av sportslig leder Geir Fone.

Jostein ble årets spiller!

Jostein Aaland fikk torsdag overrakt utmerkelsen "Årets spiller i Arendal" for 2016-sesongen.

Keeperen, som kom til Arendal fra Jerv sist vinter, har hatt en fantastisk sesong og vært en av de helt sentrale bidragsyterne i den suksessen Arendal Fotball opplevde.

HØYT NIVÅ

Jostein Aaland spilte 25 kamper for Arendal Fotball i 2016 - og på disse slapp han inn bare 22 mål. I hele 11 av kampene holdt han dessuten buret rent. Det forteller selvfølgelig om et godt organisert lag, men det forteller også om keeperprestasjoner på høyt nivå.

- Vi visste veldig mye om Jostein før han kom til klubben, og derfor hadde vi også store forventinger til ham. Det må likevel være lov å si at han har levert enda bedre enn forventet, sier sportslig leder Geir Fone som overrakte det synlige beviset på utmerkelsen.

Overrekkelsen fant sted hos Gard i Arendal der Jostein Aaland til daglig jobber - og keeperen var overhodet ikke forberedt på det overraskende førjulsbesøket. 

- Dette ble jeg både glad, stolt og overrasket over, sier Jostein Aaland selv.

Dette ble jeg både glad, stolt og overrasket over

— Jostein Aaland
Nettopp jobben i Gard var en viktig grunn til at han ble Arendal-keeper i år. Jerv gikk over til å trene mer på dagtid, og det lot seg vanskelig kombinere med hans jobbsituasjon i Gard. Derfor ble det Arendal, noe som var svært naturlig siden han både jobber og bor i byen.

SOLIDE PRESTASJONER

Arendal hentet to gode keepere før 2016-sesongen, og det var antatt at det ville bli tøff konkurranse om plassen mellom stengene. Det var også utgangspunktet da keeper-konkurrent Andreas Hoppestad fikk starte i serieåpningen mot Moss, men etter at Jostein Aaland fikk muligheten i 2. serierunde hjemme mot Fløy så har han levert så solide prestasjoner at det i praksis ble umulig å gi noen andre muligheten mellom stengene.

- Jostein har vært nærmest feilfri, i tillegg til at han har hatt helt avgjørende inngripener i kritiske situasjoner, sier Geir Fone og peker blant annet på superredningen helt mot slutten i hjemmekampen mot Notodden. Uten Josteins redning i den situasjonen, ville Notodden fått med seg poeng fra Bjønnes - og dermed ville også høstsesongen kunne blitt vesentlig mer spennende.

MILJØSKAPER

- I tillegg til å ha levert fantastisk på banen, så har Jostein også vært en veldig viktig bidragsyter i garderoben. Han har alltid en replikk, alltid godt humør og alltid glimt i øyet. Det bidrar til lagånd og fellesskap mellom spillerne. Han har ikke bare en veldig god keeper, men også en miljøskaper av rang, sier Geir Fone.

Jostein Aaland er veldig glad for utmerkelsen i en sesong der svært mange Arendal-spillere har levert på stabilt høyt nivå. Men nå ser han fremover mot nye utfordringer i Obosligaen. - Jeg tror vi har et lag som er godt nok til å kjempe på øvre halvdel, sier han. - Ingenting hadde vært morsommere enn om både Arendal, Jerv og Start var med og kjempet i toppen. Da vil det nok bli trangt om plassen på våre hjemmekamper - så publikum bør sikre seg sesongkort allerede nå for å være sikker på å få med seg alle høydepunktene, sier han.

Sesongkort bestiller du her - og hvis du bestiller før nyttår, så får du 300 kroner i rabatt!

Annonse: