Markus Håbestad.

Juniorene har alt i egne hender

Arendals G19-lag er bare en hjemmeseier unna KM-tittelen etter at de onsdag kveld vant hele 7-1 mot Vindbjart på bortebane.

Parallelt med at Arendals-juniorene rundspilte Vindbjart, vant Fløy en sterk borteseier da de besøkte Hisøy onsdag kveld. Dermed har Arendal og Fløy like mange poeng før siste serierunde - men Arendal har langt bedre målforskjell. Dermed kan de gjøre jobben selv ved å vinne sesongavslutningen hjemme mot Gimletroll kommende tirsdag. 

- Vi leverte en svært solid kamp mot Vindbjart, konstaterer Eigil Gylland som hadde ansvaret for kampledelsen onsdag kveld. Hovedtrener Roger Risholt var nemlig i Aalesund som ekspertkommentator for Eurosport og bivånet at Viking senket orangetrøyene - samtidig som hans egne spillere gjennomførte en aldri så liten fotballoppvisning på Moseidmoen. 

- Vi vant 7-1, men seieren kunne fort vært enda større, konstaterer Eigil Gylland. - Gjenvinning, høyt press, konsentrasjon og vilje til å løpe både langt og fort var hovedtemaene før kampen. Og spillerne leverte på alle områder. Dermed ble Vindbjart også straffet gang på gang, konstaterer Gylland som ikke legger skjul på at Markus Håbestad var i en klasse for seg selv denne kampen.

Rygene-gutten, som kom fra Start i sommer, har trengt tid til å spille seg i form. Derfor har rekruttlaget i 4. divisjon og juniorlaget vært hans kamparenaer i høst, og nå viser han at det har hjulpet å få god tid på seg til å bygge seg opp igjen gjennom gode treninger med A-stallen og riktig matching på junior- og rekruttnivå.

- Markus leverte fire scoringer, og et par av det var det svært høy kvalitet over. Ved siden av Markus var André Brinch en av våre store spillere mot Vindbjart. Han har utviklet seg enormt i løpet av høsten. Med sin herlige energi var han absolutt en av de mest dominerende spillerne på banen, sier Eigil Gylland som mener det må være lov å se på tabellen når en serierunde gjenstår.

- Vi har et veldig godt utgangspunkt for å sikre oss kretsmesterskapet. Jeg synes spillergruppen fortjener å dra dette i land nå. De har gjort store fremskritt i løpet av sesongen. Etter sommeren har Arendal vært det klart beste laget i G19-serien, sier han. - Vi håper mange tar turen til Norac stadion tirsdag. Det hadde vært herlig å hale i land kretsmesterskapet på hjemmebane. Men litt ekstra støtte fra tribunen, så er jeg ikke i tvil om at disse guttene vil levere varene, sier Eigil Gylland.

  

Annonse fra Obos-ligaen: