Jens Kristian Skogmo drømmer om at Arendal skal detonere en cupbombe når Odd kommer på besøk.

- Kan Follo, kan også Arendal

Jens Kristian Skogmo tenker på en novemberdag i 2010 da han fikk muligheten til å spille cupfinale. Han gjør det gjerne igjen …

- Jaggu, det er snart ti år siden det skjedde. Jeg husker det godt, smiler Skogmo.

Som en del av sensasjonslaget Follo løp han ut på Ullevaal-gresset en novembersøndag i 2010 for å møte Strømsgodset i cupfinalen. Minnene sitter som spikret, selv om finalen endte med 0-2-tap for drammenserne, med tidligere Arendal-spiller Petar Rnkovic på laget.

- Mener også å huske at vi slo ut Steinar (Arendal-trener Pedersen) og Lillestrøm på veien mot finalen, erindrer han med et smil.

Like store muligheter

Nettopp erfaringen fra underdogen Follos bragd i 2010, gjør at Skogmo er optimistisk foran andrerundekampen mot Odd på Norac onsdag. Han mener det ikke skal være noe i veien for at Arendal Fotball også skal kunne oppleve en cupbombe mot storlaget Odd.

- Muligheten er like stor for oss som den var for Follo i 2010. Kan Follo, kan også Arendal, påpeker han.

- Vi kan spille med lave skuldre, slippe oss løs og vise oss frem. Dette er ikke noe vanlig 2.divisjonskamp. Alle vil få det med seg om vi slår ut Odd. Vi spiller helt uten press, forklarer han.

Skogmo trekker frem at det handler om å holde liv i kampen lengst mulig for å styrke sjansene om en cupbombe på Norac.

- Ja, vi må holde ut så lenge som mulig. Får vi dem til ekstraomganger kan alt skje. Da blir det spenning, smiler han.

Ingen respekt

Han påpeker at cupkamper er helt spesielle.

- Vi må bare prøve å være der i 90 minutter, og ikke ha noen respekt for Odd. Det er stor motivasjon i at det er et av Norges beste lag for øyeblikket kommer hit (nummer to i eliteserien, likt med Molde, men en kamp mindre spilt). Alt ligger i potten for oss, mens de har alt å tape, forteller den rutinerte høyrebacken.

Han trekker sammenligninger med det han opplevde med Follo i 2010, og da spesielt semifinalen mot Rosenborg. Den vant Follo 3-2 etter en smått legendarisk kamp som gikk til ekstraomganger.

- Hver gang vi fikk til noe, fikk vi bare mer krefter. Det blir to ulike tankesett, et med alt å vinne, et med alt å tape. Nå kommer Odd hit og vi er i samme posisjon. Vi skal slå fra oss, lover Skogmo.

Kampstart er 18.00 onsdag kveld...

Annonse fra Obos-ligaen: