Kim Kvaalen er på plass i Arendal!

Kim Kvaalen klar for Arendal

Midtbanespilleren Kim Kvaalen (26) har signert for Arendal. - En meget spennende spiller som vi kan få mye glede av, sier trener Mattias Andersson.

Den tidligere Vindbjart-spilleren har trent med Arendal Fotball i perioder gjennom vinteren - og nå er altså Arendal og Vindbjart enige om overgangen. Kvaalen var under kontrakt med Vennesla-klubben, men klubbene har altså forhandlet frem en løsning som begge parter er fornøyd med - og spilleren har også skrevet under på kontrakten med Arendal Fotball, slik at formalitetene i forbindelse med overgangen er i orden.

Odd og Vindbjart

Kim Kvaalen er opprinnelig telemarking og spilte snaue to år i Odd før han flyttet til Sørlandet som student. Han ble fanget opp av Steinar Skeie og Vindbjart, og har siden vært en viktig spiller for venndølene. Men etter nedrykket til 3. divisjon, så hadde han ambisjoner om fortsatt å spille på høyest mulig nivå.

- Jeg har vært i Vindbjart siden 2011, så det var kanskje på tide å forsøke noe nytt nå. Arendal var det mest aktuelle alternativet for meg, ettersom opplegget her er slik at jeg kan kombinere det med jobb og andre forpliktelser, sier Kim Kvaalen - som samtidig innrømmer at tidligere lagkamerat Preben Skeie har vært blant dem som har argumentert for at han burde velge nettopp Arendal.

Store forventninger

Nå er han glad for at alle formalitetene er i orden - og at både Vindbjart og Arendal har vært løsningsorienterte. Og han ser frem til en sesong som han har store sportslige forventninger til.

- Det er høyt nivå i spillergruppen, og hele opplegget i klubben er mer profesjonelt enn det jeg er vant til. Jeg opplever at det er et godt miljø i Arendal og gode rammer for å kunne videreutvikle meg som fotballspiller, sier Kim Kvaalen som beskriver seg selv som en aggressiv ballvinner som gir jernet for laget - samtidig som han er en god ballspiller. - Men jeg bør bidra med flere mål og assister. På det området kan jeg forbedre meg, og det vil jeg jobbe med, sier han.

Kim Kvaalen har med årene fått den ballbesittende Vindbjart-fotballen under huden, men han ser likevel frem til å jobbe med en ny spillestil.

- Jeg synes det er veldig spennende det Mattias forsøker å få til her, og jeg vil også kunne utvikle meg videre som spiller ved å tilpasse meg nye krav. Det er større variasjon i spillestilen her enn det jeg har vært vant til, sier Arendals nysignering.

Større konkurranse

Mattias Andersson er glad for at Kim Kvaalen er på plass. Han er i utgangspunktet svært komfortabel med kvaliteten på stallen, men har samtidig erfart at det kan bli behov for noen flere å fordele byrdene på - når skader og suspensjoner inntreffer.

- Kim virker veldig spennende, og han kommer til å skape enda større konkurranse om plassene på den sentrale midtbanen. Det er bra for alle parter, sier Mattias Andersson.

Nysigneringen kan trolig sees i aksjon allerede onsdag denne uken - for da spilles det treningskamp mot nettopp Vindbjart på Myra. Avspark er allerede kl 1630!

- Vi ønsker å benytte flest mulig spillere i stallen i den kampen, men samtidig er vi selvfølgelig opptatt av å vinne alle kamper, sier Mattias Andersson.

Annonse fra Obos-ligaen: