Lokal 15-åring får proffkontrakt!

Michael Bothne Bleika (15) er tidenes yngste med proff-kontrakt i Arendal Fotball etter at han denne uken signerte en ny tre-årskontrakt med klubben.

15-åringen, som til daglig spiller på Arendals G19-lag, har allerede fanget oppmerksomheten til flere andre klubber. Likevel var Tromøy-gutten aldri i tvil om at det var riktig for ham å signere en langsiktig avtale med Arendal Fotball.

- Michael meldte overgang fra Trauma til Arendal i vinter. Han har hatt en veldig fin utvikling gjennom disse månedene, i tillegg til at han allerede i utgangspunktet var langt fremme i sin fotballutvikling. Derfor var det helt naturlig at vi nå signerte en avtale som sikrer forutsigbarhet for både spilleren og klubben fremover, sier daglig leder Bård Sterk-Hansen.

Det er ingen hemmelighet at både A-lagstrener Mattias Andersson og spillerutvikler Arve Seland har pushet på for at klubben skulle signere en langsiktig avtale med Michael Bothne Bleika. Når dette formaliseres som en proffkontrakt, så betyr det i praksis at en eventuell overgang til en annen klubb vil utløse en overgangssum som går utover den vanlige utdanningskompensasjonen. 

- Det er viktig for oss at vi gir lokale talenter best mulig utviklingsmuligheter her i Arendal. Vi jobber nå med å styrke satsingen på spillerutvikling allerede fra 2018-sesongen fordi vi føler vi fortsatt har en vei å gå før vi når våre egne mål om å gi alle lokale talenter en best mulig utviklingsarena. Allerede i høst starter vi opp igjen med egne talentsatsinger for spillere i lokale naboklubber, men intensjonen er å forsterke den samlede satsingen for unge spillere, både i samarbeid med naboklubbene og i egen regi, sier Bård Sterk-Hansen.

Han synes det er ekstra gledelig at det er en av Arendal Fotballs moderklubber som har fått frem Michael Bothne Bleika. - Vi er avhengige av å ha et godt samarbeid med alle naboklubber, men samtidig er Arendal Fotball spesielt nært knyttet til Grane og Trauma. Det var tross alt de to klubbene som tok initiativ til etableringen av en felles satsingklubb, sier Bård Sterk-Hansen.

Michael Bothne Bleika står med fem kamper for Arendals rekruttlag i 4. divisjon denne sesongen, i tillegg til at 15-åringen altså har vært mye brukt på Arendals G19-lag.

Annonse: