Grzegorz Flasza var solid for Arendal i cup-kampen mot Start.

Lyspunkter tross cup-tap mot Start

Start er fortsatt best i sør. Men Arendal leverte en solid prestasjon i cupen, selv om 0-3 også forteller en historie om hvem som var best på det som betyr mest i fotball.

Det blir ikke noe cup-eventyr for Arendal i 2018. Eliteserielaget Start forsvarte favorittstemplet sitt da de i praksis avgjorde kampen på to cornere ca 10 minutter ut i 2. omgang. To gode cornere endte med scoringer, og derfra og ut klarte Arendal aldri å skape ny spenning i kampen - selv om det virkelig ble gjort et helhjertet forsøk. Det straffet seg til slutt gjennom en Start-kontring som fastsatte sluttresultatet til 0-3 etter 70 minutter.

- Det føles unødvendig surt å tape 0-3. Ikke minst kan vi føle at det er unødvendig å slippe inn to mål etter cornere. Men det var godt utførte dødballer av Start, og det er mye bra vi kan ta med oss også fra denne kampen, sier trener Mattias Andersson.

Det stod 0-0 til pause, og selv om Start hadde ballen mest - så skapte de knapt sjanser i åpent spill. - Vi er veldig gode defensivt, spesielt før pause, konstaterer Mattias Andersson.

- Start er først og fremst mer effektive enn oss, og vi ser også at det er tempoforskjeller i enkelte situasjoner. Start er bedre enn de var i fjor, men samtidig føler jeg at vi er nærmere dem nå enn sist vi møtte dem på Norac stadion, sier Arendal-treneren.

Da han ledet Fløy til seier mot Start i cupen i fjor, så var oppskriften kriging og kjemping i hver eneste duell. Den oppskriften ville ikke Mattias Andersson bruke denne gangen - rett og slett fordi han nå disponerer spillere som har bedre ferdigheter med ball. - Vi skal spille fotball og utnytte de kvalitetene vi har i laget, sa Arendal-treneren før kampen.

Likevel var det Start som tok grep i begynnelsen av kampen. De første 20 minuttene dominerte de i ballbesittelse, men Arendal lå kompakte og lyktes godt med å hindre Start i å komme til sjanser. Utover i omgangen ble det åpnere spillemessig, men det var forsåvidt greit nok at det stod 0-0 til pause.

10 minutter ut i 2. omgang headet Daminon Lowe inn 0-1 etter en corner. Bare tre minutter senere økte Elliot Käck til 0-2 på en langskudd som kom som et resultat av en returball etter corner.

Arendal forsøkte å få utligningen som ville skapt spenning i kampen, men den kom aldri. I stedet var det altså Start som kontret inn kampens tredje mål.

- Vi henger ikke med hodet. Tar vi med oss denne prestasjonen i de kommende seriekampene, så vil vi ha veldig gode muligheter til å vinne svært mange kamper. Nå er det viktigste å sørge for at vi får restituert skikkelig før KFUM-kampen lørdag, sier Mattias Andersson.

Annonse fra Obos-ligaen: