Mattias Andersson.

Lysten til å overleve gir ekstra energi!

Mattias Andersson håper å avslutte sesongen med å vinne kvalik-kampene som sikrer fortsatt spill i OBOS-ligaen. Dersom Arendal lykkes, vil det være en stor nedtur for to av hans tidligere klubber...

Etter at seriesystemet ble lagt om foran årets sesong, så skal det altså spilles kvalifiseringskamper mellom de to lagene som kom på andreplass i hver sin avdeling i Postnord-ligaen. Vinneren av disse kampene møter deretter lag nr 14 i OBOS-ligaen til "kvalifiseringsfinaler". Fredrikstad og Raufoss er to av klubbene som er involvert i dette - slik det ser ut nå, to serierunder før slutt.

Slik er situasjonen

For etter at Fredrikstad tapte hjemme mot Ranheim tirsdag kveld, så er det klart at den gamle fotballaristokraten i beste fall kan berge seg gjennom kvalifiseringsspill. Det samme er situasjonen for Arendal som ligger to poeng bak Fredrikstad med to serierunder igjen.

Fredrikstad har 10 mål bedre målforskjell enn Arendal, noe som trolig betyr at Arendal må plukke minst tre poeng mer enn Fredrikstad på de to siste kampene. Samtidig må Elverum plukke færre poeng enn Arendal. I så fall spiller Arendal kvalifiseringskamper etter serieslutt - og da vil enten Notodden eller Raufoss være motstander. De to lagene møtes i første kvalifiseringskamp allerede den helgen - før de avgjør hvem som får møte lag nr 14 i OBOS-ligaen i returoppgjøret seg i mellom neste helg.

Dette er altså matematikken og premissene rundt sesonginnspurten, men Mattias Andersson er ikke så veldig opptatt av hvordan det går med hans tidligere klubber i denne fasen av sesongen.

Arendal eneste som teller

- Det er "gamle dager". Nå er det Arendal som teller, understreker han. Selv om Mattias har et godt forhold til begge eks-klubbene, så er det først og fremst enkeltmennesker i og rundt disse klubbene han har hatt en relasjon til. Derfor er det bare en klubb hjertet banker for i innspurten - og det er naturlig nok Arendal.

- Nå er hver eneste kamp "årets viktigste kamp". Vi har visst at mulighetene ligger der for oss hele tiden, men vi må også gripe mulighetene våre. Vi må være offensive og i angrepsposisjon mot Ull/Kisa på søndag, sier Mattias Andersson.

Han håper og tror at lysten på å overleve gir en ekstra drivkraft og motivasjon, og at det vil bli avgjørende når Arendal jakter poeng på Jessheim. 

Engasjement og beinflytting

- Spillerne vet selvfølgelig at dette er en veldig viktig kamp, og i dag preget det oss kanskje også litt på trening. Jeg vil ha enda mer engasjement og beinflytting enn det vi hadde på treningsfeltet i dag, så det skal vi også jobbe med å finjustere de siste øktene inn mot søndagens kamp. Det er ikke så mye som skal til, og nå skal jeg hjem og tenke over hvilke grep vi skal ta for å forløse den ekstra energien vi trenger, sier en hemmelighetsfull og svært fokusert Mattias Andersson.

Slik gikk det sist mot Ull/Kisa

Bilder fra Ull/Kisa-kampen på Myra

Annonse fra Obos-ligaen: