Anders Bjørge i aksjon for juniorlaget mot Vindbjarts juniorer. Anders noterte 26 scoringer i vårsesongen - 23 for juniorlaget og tre for B-laget.

Måljegeren ...

Anders Bjørge kom fra Randesund til Arendal Fotball foran sesongen og har virkelig markert seg på juniorlaget.

Han har også fått være med på flere treninger med A-laget i løpet av vårsesongen, og gjort seg bemerket når han har fått muligheten på andrelaget i 4.divisjon.

Men det er på juniorlaget at 18-åringen virkelig har vist seg frem. 23 mål på 13 kamper er iføge statistikken på fotball.no/agder flest i avdelingen. I tillegg er det også blitt tre mål i 4.divisjon på fem opptredener for den lovende spissen, som opprinnelig er fra Høvåg.

Det er en spiller som er fornøyd med vårsesongen som vi prater med.

- Våren gikk bra for min del, vil jeg si. Det ble mange scoringer og målgivende. 23 mål er noe man selvfølgelig ikke skal være misfornøyd med, men det kunne ha vært flere. Jeg skulle gjerne ha klart å score i hver eneste juniorkamp. I juniorserien burde det være mulig. Tre mål for Blaget ser jeg på som et pluss. Det er gøy å få muligheten på et høyere nivå, og jeg har endelig fått åpnet målkontoen der også. Men jeg hadde ikke klart det uten at det var for resten av laget, forklarer han.

Mål om en scoring per kamp

Han forteller at han ikke hadde ventet en så høy målrate i sin første halve sesong som Arendal-spiller. Han sier målsettingen hans var å få et mål i snitt per kamp og ta det derfra.

- Gjennomsnittlig har jeg jo fått det til, så det er en god følelse, sier han.

Også i forrige sesong puttet han flest mål i juniorserien, for Randesund. Da var han førsteårs juniorspiller. Derfor hadde han håpet å kunne leve opp til det som skjedde forrige sesong.

- Jeg må innrømme at siden jeg scoret så mye i fjor (32 mål på 19 juniorkamper, ifølge fotball.no), så tenkte jeg det var mulig å score flest også denne sesongen. Det har jeg også gjort, melder han.

Drømmer om 50

Han har alltid scoret mye mål for lagene han har spilt. Fremover skal han jobbe hardt for å holde målsnittet ved like. Han drømmer om 50 fulltreffere totalt i løpet av sesongen. Det har også en sammenheng med at han spiller med drakt nummer 50.

- Det hadde vært kult å klare det, men det blir tøft, tror han.

- Hvis jeg klarer et i hver kamp på juniorlaget og ender på 40 totalt, så er jeg fornøyd, legger han til.

Han håper også å kunne få sjanser på B-laget, der han spiller mer kant enn spiss.

- Der blir det bare å jobbe hardt, prøve å vise hva jeg er god for, slik at jeg får spilletid. Jeg må bare ta de sjansene jeg får og håper jeg klarer å få fire-fem scoringer også der. Det hadde vært gøy, mener han.

Annonse fra Obos-ligaen: