- Mye å jobbe med, men viktig å vinne

Etter årets første treningskamp kan Mattias Andersson konstatere at det fortsatt er mye å jobbe med frem til seriestart. - Men vi vant. Det betyr noe, sier han etter 1-0-seieren mot Fløy.

Det ble ikke noen stor fotballkamp da Arendal og Fløy møttes fredag kveld. På mange måter var det en klassisk treningskamp, der det fortsatt mangler presisjon i avgjørende faser, relasjoner er ikke på plass og flere spillere testes i andre roller enn det som kanskje er deres beste.

- Uansett er det nyttig, selv om vi ikke fikk akkurat den kampen og det kampbildet vi ønsket. Vi hadde sikkert 30-40 dødballer imot oss gjennom kampen, noe som ble veldig spesielt. På den annen side er det positivt at vi får øvd på å forsvare oss på dødball og det er veldig bra at vi ikke slipper inn mål på noen av disse situasjonene, fastslår Mattias Andersson.

Han brukte kampen til å teste ut nye spillere. Flere unggutter fikk forsøke seg og de fikk verdifull erfaring. - Det er nyttig for dem. De trenger erfaring for å bli bedre til å bedømme tid og rom, slik at de tar bedre valg. Når vi har endel spillere ute med skader og lignende, så må vi også benytte muligheten til å få testet ut noen av de yngre, sier Mattias Andersson.

Kampens eneste scoring kom etter drøyt 18 minutter. Jakob Rasmussen slo en corner inn i boksen som til slutt havnet på foten til Petar Rnkovic. Veteranen, som for anledningen spilte venstreback, beviste at erfaring og fotballklokskap kan avgjøre kamper, da han på direkten lyktes med å plassere ballen i det lengste hjørnet - langt utenfor keepers rekkevidde.

Fløy - Arendal 0-1 (0-1)

  • Treningskamp, Sørlandshallen

  • Arendals lag:

  • Jostein Aaland

  • Jens Kr. Skogmo, Sune Kiilerich (K), Philip Aukland, Petar Rnkovic

  • Rasmus Lynge Christensen, Tobias Henanger, Jakob Rasmussen, Anders Hella

  • Jakob Toft (prøvespiller), Fabian Ness

  • Benyttede innbyttere:

  • Preben Skeie, Wilhem Pepa, Lars Kilen, Arne Einarsen, Julio Espinoza

Annonse fra Obos-ligaen: