Knut Tørum gleder seg til å komme igang med alvoret!

Nå er det bare å glede seg!

Snart begynner moroa - for alvor! Allerede fredag får vi en forsmak på årets fotballfest når Jerv kommer til Myra for å spille årets siste treningskamp.

Både trener Knut Tørum og hele spillerstallen er våryre og utålmodige etter å komme igang. En lang oppkjøringsperiode går mot slutten og brikkene begynner å falle på plass - selv om det naturligvis fortsatt er flere ubesvarte spørsmål og mye å jobbe med før det spillemessig ser ut slik treneren aller helst vil ha det.

Flere får sjansen

Knut Tørum avslører at han i fredagens oppgjør mot Jerv trolig kommer til å ta ut et lag som vil ligne mye på det som møter Mjøndalen i seriepremieren på bortebane 2. april.

- Mye kommer til å være likt, men kanskje ikke alt. Dessuten er kampen mot Mjøndalen bare den første av 30 kamper. Vi får neppe mulighet til å spille med de samme 11 gjennom hele sesongen, så det er absolutt muligheter for å spille seg inn på laget - også for dem som ikke starter i serieåpningen, understreker Knut Tørum.

"Det ser bra ut på trening, men nå er det på tide å vise frem det samme under kamp"

— Knut Tørum om Arendals offensive spill

Arendal-treneren har i løpet av de siste ukene fått flere utfordringer han gjerne skulle vært uten, spesielt når det gjelder skader. Både Rasmus Lynge Christensen, Fabian Ness og Aleksandar Corovic er ute i flere uker. I tillegg har Sven Fredrik Stray pådratt seg en hodeskade som ser ut til å være mer bekymringsfull enn først antatt. Han må derfor også ta det med ro, trolig i et par uker fremover. 

Dobbel dekning

- Skader er alltid ugreit. Før vi dro til La Manga opplevde vi at Rasmus skadet seg mandag og Fabian tirsdag på trening, så det var to kostbare dager. Men vi har en bred og god stall med dobbel dekning på alle plasser, så vi bør være rustet til å møte også disse utfordringene, mener Tørum som illustrerer hvor solid Arendal-stallen fremstår med å fortelle følgende historie fra treningsleiren på La Manga, der det ble avtalt en ekstra treningskamp mot Brann - dagen etter oppgjøret mot Åsane. Avtalen var da at Arendal skulle stille et annet lag enn det som dagen før møtte Åsane.

- Under kampen kom Brann-trener Lars Arne Nilsen bort til meg og klaget på at vi stilte sterkere lag mot Brann-reservene enn det vi hadde stilt dagen før mot Åsane. Det illustrerer bare hvor jevn og god stall vi har, mener Knut Tørum.

Bedre offensivt

Han vet imidlertid godt hva han først og fremst vil jobbe med frem mot seriestart - og hva som vil være hovedfokus i fredagens generalprøve mot Jerv:

- Vi har vært vanskelige å spille mot i vinter. Vi er "tighte" defensivt, men vi må forbedre oss i det offensive spillet. Det ser bra ut på trening, men nå er det på tide å vise frem det samme under kamp. I et nabooppgjør som kampen mot Jerv, så håper jeg at kampen har det lille ekstra i seg som gjør at vi får frem det som har manglet. Dette tror jeg blir den beste testen til nå om hvor vi faktisk står, sier Knut Tørum som innrømmer at det er utfordrende og vanskelig å ta ut den beste elleveren.

- Men jeg har vært med så lenge at jeg setter pris på at dette er vanskelige valg. Det føles mye verre når man først og fremst blir opptatt av å kamuflere svakheter i laget når man skal ta ut dem som skal starte, sier Knut Tørum. 

Kampen mot Jerv spilles kl 1600 fredag 24. mars på Myra (Arendal idrettspark). Det er gratis inngang, men benytt gjerne muligheten til å sikre deg sesongkort nå - for det er penger å spare og du er garantert plass på alle Arendals hjemmekamper!

Annonse: