Steinar Pedersen.

- Nå er dette årets viktigste kamp

Kampen mot Hødd lørdag er den første av fem gjenstående cupfinaler, mener Steinar Pedersen. Han håper hjelp fra tribunen kan bidra til tre poeng.

Før denne serierunden topper Skeid tabellen - åtte poeng foran Egersund, Hødd og Arendal. Bak halser et kobbel av utfordrere som ennå kan håpe at de også kan melde seg på i opprykkskampen. Selv om det bare er avdelingsvinneren som rykker rett opp, så gir andreplassen kvalifiseringskamper mot klubben som kommer på andreplass i Postnordligaen avd 1. Deretter venter opprykksfinaler mot laget som ender på 14. plass i OBOS-ligaen.

Veldig spennende

Egersund, Hødd og Arendal har alle 36 poeng foran denne serierunden. Vinneren av kampen Arendal-Hødd har dermed et vesentlig bedre utgangspunkt enn en eventuell taper, foran sesonginnspurten.

Steinar Pedersen har også sett på tabellen - og han er enig i at lørdagens oppgjør mot Hødd er en kamp hvor det står litt mer enn bare tre poeng på spill:

- Tabellsituasjonen og forutsetningen foran matchen er veldig spennende. Vi har meldt oss på der vi ønsker å være. Samtidig møter vi ett av topplagene i avdelingen som gjennom store deler av sesongen har vist at de holder veldig høyt nivå. Nå har de hatt en tøff periode, og de er helt sikkert revansjesugne og motiverte for å slå tilbake etter at de tapte 1-4 mot Bryne i forrige serierunde, sier Steinar Pedersen.

Arendal har hatt motsatt formutvikling - og kunne reise hjem til Sørlandet med tre poeng etter en meget vanskelig bortekamp mot formlaget Brattvåg forrige helg.

Må gjøre jobben selv

- De fem siste kampene i serien i år er rene cupfinaler for oss. Vi må vinne, dersom vi skal henge med. Samtidig er det mange lag som er involvert i kampen om kvalikplassen. Mye kan skje, men vi må fokusere på å gjøre den jobben vi selv skal gjøre. Vi kan ikke gjøre noe med de andre lagene, konstaterer Steinar Pedersen som erkjenner at avstanden opp til Skeid tilsynelatende er for stor til at det er mulig å hente inn igjen forspranget - selv om Skeid er ett av lagene som Arendal skal møte i de nærmeste ukene.

- Akkurat nå ser det ut som om det er for langt opp til Skeid. Men kanskje har jeg endret oppfatning etter helgen, ler Steinar Pedersen som åpenbart trives med å være i en situasjon der det er alt å spille om - og der hver eneste kamp kan være avgjørende for sesongen. Samtidig konstaterer han at det er umulig å forutsi hva som kommer til å skje med de andre lagene i sesonginnspurten. Det er så mange tenkelige - og utenkelige - utfall av de gjenstående kampene at det knapt er noen grunn til å regne på ulike eventualiteter.

Håper på publikum

- Vi konsentrerer oss om det korte bildet - og nå handler det om Hødd. Vi håper mange benytter muligheten og kommer til Norac stadion lørdag. Masse folk på tribunen som vil hjelpe oss til seier kan være det som vipper kampen i vår favør, tror Arendal-treneren.

Han mener det er gode grunner til optimisme for hjemmepublikummet. - Vi er i form og har enkeltspillere som leverer godt. Dessuten har vi et et godt kollektiv som tror på seier.

Se videointervju med Steinar Pedersen her:

Troppen mot Hødd

  • Keepere: Grzegorz Flasza og Mikkel Hasling

  • Jens Kristian Skogmo, Adi Markovic, Philip Aukland, Avni Pepa, Petar Rnkovic, Wilhem Pepa, Jakob Rasmussen, Sune Kiilerich, Pape Paté Diouf, Kim Kvaalen, Thompson Ekpe, Fabian Stensrud Ness, Stian Michalsen, Dejan Corovic, Anders Hella og Conrad Wallem.

Annonse fra Obos-ligaen: