Grunnarbeidet med nye Norac stadion er allerede igang!

Nå er stadion-jobben igang!

Grunnarbeidene for nye Norac stadion er påbegynt denne uka. Det er PS Anlegg som har startet med det innledende arbeidet.

Den milde vinteren gjør at det er mulig å komme igang med noe av anleggsarbeidet allerede nå. Derfor er anleggsmaskinene allerede på plass på Bjønnes, og de første spadetakene er altså allerede tatt.

- Vi er godt fornøyd med fremdriften slik det ser ut nå. Selve utbyggingen av stadion legges ut på anbud i disse dager, så vi håper at også dette skal komme igang i tråd med fremdriftsplanen, sier Per Carsten Michelsen som har ansvaret for anleggesprosjektene i Arendal Fotball.

"Det er god fremdrift i produksjonen av tribuneanleggene som skal komme på kortsidene av banen"

— Per Carsten Michelsen

Det aller første som gjøres på Bjønnes nå er å få flyttet en redskapsbod som i dag står nær klubbhuset over på den andre siden av anlegget - rett ved siden av HV-huset. Samtidig må det altså gjøres et grunnarbeid som skal sikre stabilt underlag når nytt kunstgress skal legges. Den eksisterende løpebanen blir borte, slik at publikum kommer tett innpå selve banen.

Stadiongraving-1.jpg
Anleggsmaskinene er på plass og den innledende ryddejobben er godt igang på Bjønnes.

- Det er god fremdrift i produksjonen av tribuneanleggene som skal komme på kortsidene av banen. Disse skal først plasseres på Myra og fungere som hovedtribune der i vårsesongen, forklarer Per Carsten Michelsen som er godt fornøyd med at alle midlertidige tiltak som gjennomføres på Myra vil kunne gjenbrukes på Bjønnes.

Den delen av jobben som kommunen skal ha ansvaret for vil altså bli lagt ut på anbud. Dette omfatter en ny sittetribune på den nåværende betongtribunen der alle setene vil være under tak. Dette vil altså bli svært gode plasser for publikum. I denne omgang bygges det 1000 sitteplasser. I tillegg skal kommunen også ha ansvaret for nytt kunstgress, undervarme, vanningsanlegg og nytt lysanlegg. 

- De øvrige oppgraderingene vi gjør, er det klubben selv som betaler for, understreker Per Carsten Michelsen.

Den samlede kostnaden er beregnet til å bli 40 millioner kroner. Klubben vil bruke nærmere 9 millioner kroner direkte, mens generalpartner Norac i tillegg bidrar med til sammen 12 millioner kroner gjennom kjøp av stadionnavnet i 12 år.

Annonse: