Nede for telling

Søndagens oppgjør mot Ull/Kisa kunne reddet sesongen. Men Arendal klarte ikke utnytte matchballen.

Det så lovende ut frem til pause. Vlatko Lazic satte en corner direkte i mål etter 18 minutter og i perioder viste Arendal noe av det spillet som fikk mange til å være veldig optimistiske før sesongstart. Men det skulle altså ikke holde. Og på mange måter ble oppgjøret en 90 minutter lang oppsummering av Arendals utfordringer denne sesongen: For lite målfarlige fremover i banen - og altfor sårbare for kontringer når laget er i ubalanse.

Hattrick

Etter en halvtime brakte LSK-klare Kristoffer Ødemarksbakken balanse i stillingen med sin første scoring for dagen. Han skulle senere sette inn ytterligere to mål i det som var hans siste hjemmekamp for Ull/Kisa i OBOS-ligaen. Neste år spiller han for Lillestrøm i Eliteserien.

Det var altså Ødemarksbakken som også satte inn 2-1 etter en times spill - og han avgjorde i praksis kampen på straffesparken Ull/Kisa fikk etter 85 minutter. I den samme situasjonen fikk også Marco Priis Jørgensen rødt kort for å ha revet ned Ull/Kisa-angriperen som var iferd med å runde Arendal-keeperen - og med 10 mann og en utespiller i mål de siste minuttene, så var det åpenbart at Arendal aldri kunne klare å snu kampen i sluttminuttene - selv om Peter Wiik-Kovacs noterte seg for sin første Arendal-scoring da han headet inn reduseringen til 4-2 på overtid.

Sjokkerte

Siden Elverum sjokkerte alle og vant 1-0 på Sparebanken Sør Arena mot Start, så er det bare syltynn teori og avanserte regnestykker som kan holde liv i håpet om fortsatt spill i OBOS-ligaen neste år for Arendal. Skal det skje må Arendal vinne stort mot Ranheim på hjemmebane neste helg, samtidig som både Fredrikstad og Elverum taper sine kamper. Men det KAN altså skje at Arendal - for eksempel - vinner 4-0 mot Ranheim, samtidig som Elverum taper 5-0 mot Mjøndalen. Hvis Fredrikstad samtidig taper mot Sandnes Ulf, så vil Arendal være på kvalikplassen etter siste serierunde.

- Det er lov å tro på mirakler, men det vi presterte i dag holder ikke mål. Kamplanen var klar. Unnvik balltap sentralt sa jeg også i pausen. Da kunne vi vinne kampen. Istedet blir vi straffet på nettopp dette. Vi setter oss i en dårlig posisjon når Ull/Kisa får spille på sine styrker. Det er meget skuffende, sa Arendal-trener Mattias Andersson til Agderposten etter søndagens kamp på Jessheim.