Treningskamp Start-Arendal i Sørlandshallen 16. februar 2018.

- Lite som mangler

Selv om sluttresultatet ble stygt, er ikke Mattias Andersson spesielt bekymret etter 0-5 i treningskampen mot Start. - Vi visste at vi ikke var forberedt for to omganger etter en periode med sykdom og skader, sier Arendal-treneren.

De siste to ukene har vært vanskelige på treningsfeltet, mye på grunn av sykdom som har herjet i troppen. I tillegg har en håndfull spillere også slitt med skader. Blant annet fikk Fabian Ness en stygg smell tidligere i uken - og der og da fryktet flere at det kunne være snakk om en svært langvarig skade. Men, heldigvis, var Fabian tilbake på treningsfeltet allerede dagen etter - og mot Start viste han mange av de samme, fine taktene han har vist på treningsfeltet gjennom hele vinteren.

Mot gammelt toppnivå

Og dette er kanskje noe av det mest gledelige å ta med seg etter fredagens treningskamp: To av dem som fikk ødelagt mesteparten av fjorårssesongen på grunn av skader, ser nå ut til å være på vei tilbake til sitt toppnivå. Og da blir begge veldig viktige den kommende sesongen.

Fabian_Ness_JET7278
Fabian Ness.

- Jeg synes både Rasmus (Lynge Christensen) og Fabian (Ness) er veldig gode mot Start. Det er veldig gledelig for oss, fastslår Mattias Andersson - som likevel valgte å bytte ut begge to under fredagens treningskamp fordi det ennå er lenge til seriestart og han er opptatt av at de skal få all den tiden de trenger for å være i fysisk toppform når alvoret begynner.

Gode i 40 minutter

Mot et toppet Start-lag var Arendal gode i 40 minutter. Da var det umulig å se at det er to divisjoners forskjell mellom lagene. Men da Start, litt mot spillets gang, brøt en pasning på Arendals banehalvdel etter 43 minutters spill og scoret kampens første mål på et godt langskudd, så endret også kampbildet seg. Start ledet 1-0 til pause - og endte altså til slutt med å vinne 5-0.

- Vi sa allerede før kampen at det viktigste for oss var å levere en god 1. omgang. De siste par ukene har vi hatt veldig utfordrende treningshverdag, også på grunn av værforholdene. Torsdag måtte vi blant annet avlyse hele treningen, så kamputviklingen var ikke så overraskende. Det viktigste for oss var å få en bekreftelse på at vi allerede nå er i stand til å matche et eliteserielag - som dessuten er kommet lengre enn oss i oppkjøringen. De har seriestart om tre uker, mens vi ennå har nesten to måneder på oss før vi skal være i kampform, sier Mattias Andersson.

Personlige feil

Strukturelt og kollektivt synes han laget leverte bra mot Start - i hvert fall så lenge det var spenning i kampen. - De første målene vi får imot oss er et resultat av personlige feil. Det må vi naturligvis luke bort, men det er jo det vi skal bruke treningskampene til. Ellers synes jeg vi viser veldig mye bra, og det er egentlig ikke så veldig mye som skal til før vi hadde matchet eliteserielaget Start, mener Arendal-treneren som er åpen på at han gjerne skulle sett litt større bredde i stallen og større konkurranse om enkelte av plassene på laget.

- Vi skal ha et internt møte til uken for å gjøre opp status, så får vi se hva vi kan gjøre fremover. Vi har et høyt nivå i spillergruppen, men er kanskje litt for utsatt om vi får langtidsskader, sier Mattias Andersson.

Mot Start var Adi Markovic og Avni Pepa uaktuelle på grunn av skader, og flere spillere er et stykke unna toppformen etter lengre sykdomsperioder i vinter. 

Annonse fra Obos-ligaen: