Preben Skeie og Stian Michalsen danser seiersdans.

Ny seiersdans for Preben og Stian

Mot Nardo sist scoret både Stian Michalsen og Preben Skeie, og de vartet samtidig opp med målfeiringsdans. Mot Sola ble det ny seiers- og feiringsdans for Stian, Preben og Arendal Fotball.

Arendal Fotball vant fortjent 2-0 over tabelljumbo Sola på Sola stadion lørdag ettermiddag.

Det var Preben Skeie som før pause sørget for ledelse til Arendal, mens Michalsen denne gangen sørget for å trygge ledelsen midtveis i andre omgang.

Med seieren har Arendal fortsatt god kontakt med lagene foran på tabellen, og kan ta seg opp til fjerdeplass om Hødd avgir poeng mot Bryne søndag.

- Veldig bra gjennomføring. Vi spiller god fotball, skaper sjanser, holder nullen og slipper til lite. Jeg synes vi gjennomfører en meget bra kamp, med mye godt angrepsspill en mot en offensivt, sier en meget godt fornøyd Steinar Pedersen, trener for Arendal Fotball.

Festet grepet

Innledningen ble litt ta og føle på, på Sola stadion, som til tross for noen humper her og der, beskrives av trener Pedersen som den beste gressbanen Arendal har gjestet denne sesongen. Men utover i første omgang klarte Arendal Fotball å koble et grep om kampen. På slutten av omgangen var det envegskjøring mot Solas mål.

Det var derfor ingen som kunne si noe på at det også var Arendal Fotball som tok ledelsen etter 35 minutter.

Et innlegg fant Preben Skeie, som gjorde akkurat det samme som han gjorde to ganger mot Nardo sist. Han satte ballen kontant i mål etter at han fikk et innlegg fra venstre. Det var Skeies fjerde seriemål for sesongen.

- Første omgang synes jeg er utrolig bra fra vår side. Vi spiller dem lave, varierer spillet vårt og får en scoring, beskriver Pedersen.

Punkterte kampen

Arendal var best også i starten av andre omgang, der Skeie hadde en stor mulighet på en avslutning fra 12-13 meter, men skuddet ble reddet av Solas keeper.

Sola var likevel mer med på notene og skapte sin beste sjanse i kampen rett før timen var spilt, men avslutningen ble blåst over.

Arendal fikk et mål annullert for offside da Ulrik Reinaldo Berglann stupheadet ballen i mål etter 65 minutter.

Men tre minutter senere sørget Stian Michalsen for at det ble 2-0 til Arendal. Et skudd fra 20 meter fant veien til nettmaskene.

Målet var Michalsens andre i hans andre på rad fra start for Arendal Fotball. Keeperspillet til Solas sisteskanse Lindstrand var ikke all verden for anledningen.

Hadde kontroll

Etter 2-0 kunne det se ut som Arendal hadde det hele under kontroll. Conrad Wallenm var gjennom etter 74 minutter, men han ble løpt opp av en Sola-forsvarer og klarte ikke å få til en avslutning.

Sola fikk en god sjanse på en heading etter 82 minutter, men avslutningen gikk over. Da hadde Sola forsøkt med å trykke Arendal i minuttene før.

Reinaldo hadde en avslutning etter en corner et par minutter senere som så vidt ble parert til corner av keeper. Minuttet senere hadde Skeie og Reinaldo hver sin mulighet, men ballen ville ikke mellom stengene.

Arendal hadde full kontroll de siste minuttene, selv om hjemmelaget luktet på et par sjanser.

Også Steinar Pedersen mener Arendal hadde god kontroll på slutten.

- De flytter opp folk og slår mye langt, men bortsett fra ved et tilfelle, så skaper ikke de noe særlig. De bak har god kontroll. Vi løste utfordringene som kom på en god måte, slår Pedersen fast, som kun hadde en liten ting å pirke på:

- Etter en slik kamp så har en ikke lyst å pirke på så mye, men vi kunne vært mer effektive og omsatt flere av sjansene våre, sier han.