Jan Sigurd Otterlei.

Satser offensivt for å slå tilbake

Arendal Fotball opprettholder en offensiv satsing i 2018, selv om klubben reduserer budsjettet etter nedrykket fra OBOS-ligaen.

Dette ble bekreftet under klubbens årsmøte på Norac stadion tirsdag kveld.

Debutsesongen i OBOS-ligaen førte til høyere kostnader enn antatt ved inngangen til sesongen, men klubben har likevel hatt god økonomisk kontroll. Regnskapet viste at klubben brukte rundt 23,5 millioner kroner i 2017. Samlet endte regnskapet med et underskudd på 175.000 kroner, men klubben har solid egenkapital og det er derfor uproblematisk å dekke inn driftsunderskuddet.

Styreleder Jan Sigurd Otterlei erkjenner at klubben ikke fikk forventet avkastning på investeringene som ble gjort i 2017-sesongen. - Vi gjorde endringer i trenerteamet og fikk også inn nye spillere i løpet av sommeren. Dessverre var ikke det nok til å rette opp de sportslige resultatene, erkjenner han. 

Den viktigste årsaken til økte utgifter var likevel investeringene som måtte gjøres i anleggs- og stadionutvikling.

- Bare oppgraderingen vi måtte gjøre på Myra mens vi ventet på at stadionprosjektet skulle fullføres, kostet oss nærmere 2 millioner kroner i engangsutgifter knyttet til investeringer som ikke vi kunne ta med oss til nye Norac stadion. I tillegg var reisekostnadene betydelig høyere enn foregående år, forklarer styrelederen.

Selv om kostnadene økte betydelig i fjor, også når det gjelder lønninger, så har klubben holdt fast i et nøkternt lønnsnivå.

- Økningene i lønnsutgiftene skyldes ikke høye lønninger, men det faktum at vi benyttet over 30 spillere i fjor - i tillegg til at vi byttet trenerteam. Vi har altså ikke betalt veldig høye lønninger - men vi hadde ekstraordinært mange på lønningslisten, sier Otterlei som samtidig viser til at kostnadene reduseres betydelig i 2018.

Det blir heller ingen ekstraordinære anleggsutgifter denne sesongen.

- Sammen med Arendal kommune gjennomførte vi et stort anleggsprosjekt på rekordtid i fjor. Det er vi veldig godt fornøyd med. Men forsinkelsene og kostnadsøkningene fikk økonomiske konsekvenser, også for klubben, påpeker Jan Sigurd Otterlei.

I 2018 opererer klubben med et samlet budsjett på rundt 14,5 millioner kroner. Det betyr en vesentlig budsjettreduksjon sammenlignet med fjorårssesongen, men er samtidig et offensivt budsjett i 2. divisjon.

- Vi har i vinter gjort betydelige endringer, både i støtteapparatet og når det gjelder spillerlogistikk. Vi har kuttet betydelig i budsjettet for 2018, samtidig som vi har opprettholdt den sportslige kvaliteten. Vi har gjort de nødvendige kuttene og har nødvendig handlefrihet for satsingen i 2018. Selv om vi reduserer kostnadene etter nedrykket, så opprettholder vi en offensiv satsing også i år. Vi er veldig godt fornøyd med de grepene som vi har gjort gjennom vinteren, både organisatorisk, sportslig og økonomisk, sier Jan Sigurd Otterlei.

Han fortsetter som styreleder i klubben også i 2018. Resten av styret tok også gjenvalg.

Styret i Arendal Fotball

  • Styreleder: Jan Sigurd Otterlei

  • Nestleder: Geir Fone

  • Økonomiansvarlig: Beate Pettersson

  • Medieansvarlig: Trond Madsen

  • Styremedlem: Rune Aarrestad

  • Styremedlem: Sidsel Pettersen

  • Styremedlem: Morten Kraft

  • I tillegg oppnevner Grane Fotball og Trauma hver sin observatør som har møte- og talerett i styret.

Annonse: