Petar Rnkovic avgjorde for Arendal i treningskampen mot Odd.

Petar headet inn seier

Tross en rekke skadefravær vant Arendal 1-0 mot et solid Odd-lag fredag ettermiddag. – Vi ser solide ut, mener matchvinner Petar Rnkovic to uker før seriestart.

Odd stilte med en startellever som stort sett bestod av spillere fra lagets A-stall, men ettersom de torsdag spilte treningskamp mot Aalesund så var ikke de samme spillerne i startelleveren mot Arendal. Men Odd-laget mønstret likevel spillere som Vegard Bergan, Joakim Våge Nilsen, John Kitolano, Ardian Gashi, Oliver Berg, Erik Eikeng, Torbjørn Agdestein, Sigurd Hauso Haugen og Stefan Mladenovic – i tillegg til at Risør-gutten Fredrik Dørsdal kom inn etter pause.

Arendal, på sin side, måtte klare seg uten blant andre Rasmus Lynge Christensen, Fabian Ness, Aleksandar Corovic, Viktor Lövgren og Adi Markovic. Kaptein Sven Fredrik Stray, som etter planen skulle spilt en omgang, ble også hvilt hele kampen.

Jevnt

Kampen ble nok noe preget av å være en treningskamp, der det nok var fristende å mene at begge lag hadde noe mer å by på – dersom det var poeng som stod på spill. Spillemessig var det nokså jevnt, men Arendal skapte de største sjansene. Blant annet vil nok Wilhem Pepa ergre seg over at hans avslutning fra tre meter ikke var litt lenger ut til siden, slik at Odd-keeperen hadde vært sjanseløs. I stedet ble det en god redning av den situasjonen.

Det stod 0-0 til pause, og da gjorde Arendal flere bytter. Blant annet kom altså Petar Rnkovic inn for Wilhem Pepa – i en for ham uvant rolle som spiss. De siste sesongene har veteranen stort sett spilt midtstopper, men han demonstrerte altså at han fortsatt har duellstyrken og målteften i behold da han headet inn 1-0 til Arendal etter 79 minutter.

Solid

- Jeg burde kanskje ha scoret to, men det var uvant å spille spiss igjen. Jeg går utfra at jeg ble testet i den rollen fordi trenerteamet ville teste ulike alternativer nå, sier matchvinneren som mener stallen er godt forberedt på møtet med Obosligaen.

- Det ser solid ut, men vi vet samtidig at vi aldri skal legge stor vekt på treningskamper. Seriekampene blir noe helt annet, fastslår Petar Rnkovic. 

Trener Knut Tørum er også fornøyd, selv om han fortsatt mener det er ting å jobbe med frem mot seriestart.

- På sjansestatistikken lå vi ikke noe tilbake for Odd. Men vi var slitne etter å ha kommet hjem fra en tøff uke på La Manga på onsdag, så dette var en kraftprøve, sier Tørum til Agderposten.

Selv om det spillmessig ikke var en perfekt kamp, så mener Arendal-treneren det er verdt å ta med seg at laget faktisk vant.

- Det er jo en god egenskap å vinne på slike dager. Det var ikke alt som satt, da det var et høy tempo i kampen. Men jeg syns vi klarte oss bra oppi det hele, med mange bytter.

PS! Arendals siste treningskamp er fredag 24. mars i Arendal idrettspark (Myra). 

Odd - Arendal 0-1 (0-0)

  • Treningskamp

  • Skagerak Arena

  • Arendals lag: Anders Gundersen (Jostein Aaland 2. omgang) – Dejan Corovic (Matias Fjeldal Olsen 2. omgang), Sune Kiilerich, Marius Andersen, Anders Hella – Steinar Berås (Lars Kilen fra 70. min), Tobias Henanger (Anders Hylen Pedersen fra 81. min), Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj, Tobias Olsvik (Tasso Dwe fra 75. min) – Wilhem Pepa (2. omgang).

Annonse: