Petar Rnkovic gleder seg til gjensyn med Mjøndalen - ett av lagene han tror blir blant de beste i Obosligaen 2017.

Petar på gamle tomter

Petar Rnkovic er en av dem som gleder seg ekstra til lørdagens treningskamp mot Mjøndalen - fordi det er en klubb han tidligere har spilt for og som han kjenner veldig godt.

Mjøndalen sjarmerte hele fotball-Norge gjennom TV-serien "Alle gutta". Selv om fjorårssesongen alt i alt ble en liten nedtur for klubben fra Nedre Eiker, så er det ingen tvil om at den tradisjonsrike klubben også denne sesongen er blant dem som vil kjempe om å ta steget opp i Eliteserien.

Til gamle høyder

Karismatiske Vegard Hansen styrer fortsatt det sportslige. Sammen med Kenneth Karlsen har han løftet Mjøndalen tilbake til gamle høyder - og på sett og vis utviklet et unikt prosjekt i norsk toppfotball. Men flere av profilene fra 2016-sesongen er borte, så det er enkelte som er usikre på hvor gode Mjøndalen faktisk vil bli i år. Petar Rnkovic er ikke blant dem.

- Så lenge Vegard har vært i klubben, så har Mjøndalen alltid vært et veldig vanskelig lag i møte. De yter alltid topp innsats og kjennetegnes gjerne av at det blir mange mål i kampene, ofte i begge ender. Likevel vil Mjøndalen alltid være et lag å regne med, og dersom de har marginer og klaff er de garantert et topp 3-lag i Obosligaen, sier Petar Rnkovic som selv spilte for Mjøndalen i tre sesonger. 

- Det blir moro å komme tilbake og møte gamle travere, slår han fast.


Overbelastning

Han er selv tilbake i kamptroppen, etter at han stod over mot Vindbjart sist helg. - Jeg hadde bare en liten overbelastning, så derfor tok vi ingen sjanser. Nå gleder jeg til å spille kamp igjen, for det har jo blitt en stund siden sist, konstaterer han.

Petar mener oppkjøringen så langt har vært lovende - og han er forsiktig optimist på lagets vegne foran sesongstarten i april - som også er mot Mjøndalen på Isachsen stadion.

"Vi har en jevn og bra tropp, så jeg mener vi er godt rustet foran møtet med Obosligaen"

— Petar Rnkovic

- Til nå har det vært veldig typisk oppkjøring der ungguttene sprudler veldig, mens de litt eldre kommer seg trygt igjennom. Jeg synes det ser veldig bra ut. Vi har en jevn og bra tropp, så jeg mener vi er godt rustet foran møtet med Obosligaen. Hadde vi hatt et par til, så kunne vi vært helt i toppsjiktet, tror jeg.

Fortsatt moro

Han synes fortsatt det er moro å spille fotball - selv om treninger i snø og kulde ikke er favorittaktiviteten for de fleste fotballspillere. - Vi må fortsette som ifjor.  Det var en veldig morsom sesong, og jeg håper det blir like morsomt i år. Personlig regner jeg med å spille mest stopper, og jeg trives i den rollen med å spille bakerst og ha god oversikt over det som skjer på banen, sier Petar Rnkovic.

Kampen mot Mjøndalen spilles på Isachsen stadion lørdag. Avspark er kl 1500.

Her er link til Mjøndalens forhåndsomtale av kampen!

Arendal stiller med følgende tropp:

Keepere: Anders Gundersen og Michal Holst Pedersen

Forsvar: Dejan Corovic, Sune Kiilerich, Petar Rnkovic, Viktor Lövgren, Matias Fjeldal Olsen og Marius Andersen

Midtbane: Tobias Olsvik, Aleksandar Corovic, Ylldren Ibrahimaj, Tobias Henanger og Anders Hylen Pedersen

Angrep: Tasso Dwe, Rasmus Lynge Christensen, Wilhem Pepa, Fabian Stensrud Ness og Kee Deeku.

Annonse fra Obos-ligaen: