Petar Rnkovic i duell med Ull/Kisa-keeperen.

Petar sørget for historisk seier

Disiplinert, helhjertet og overbevisende. Men først og fremst: deilig som bare fotball kan være. For første gang i historien kunne Arendal Fotball gå av banen med tre poeng i OBOS-ligaen etter å ha slått Florø 2-0 søndag.

Petar Rnkovic ble den store match-helten med sine to scoringer før pause, men dette var først og fremst en lagseier - der alle spillerne brettet opp ermene og gjorde akkurat det Jakob Rasmussen oppfordret om før kampen, nemlig:

- Vi må tilbake på det sporet vi var på i fjor, der alle spillerne ofret seg for hverandre.

Det var altså Petar Rnkovic som skulle være mannen som var sist på de to avgjørende situasjonene som sikret Arendal de historiske tre poengene i OBOS-ligaen.

Dødballer

Den første scoringen kom allerede etter drøye syv minutter - etter at bortelaget egentlig hadde kommet best i gang. Men Arendal fikk et frispark høyt i banen. Ballen endte hos Adnan Mohammad som fikk slått inn i boksen der først Ylldren Ibrahimaj forsøkte å avslutte, før ballen datt ned i beina på Petar Rnkovic. Veteranspissen fjernet all tvil om hvem som er sjefen i boksen og dundret ballen i mål - uten at Florø-keeperen hadde en reell mulighet til å avverge scoringen.

Samme "kong Petar" var sjef også på neste situasjon som skulle gi tellende uttelling. Enda en gang var det etter en dødball at situasjonen oppstod. Tobias Olsvik kjempet seg til ballen helt nede ved dødlinjen og fikk ballen inn foran mål - der Petar ingen var nådeløs. Dermed stod det 2-0 etter 35 minutter. 

Disiplin

Det skulle vise seg å bli de to målene kampen hadde å by på.

Tomålscoreren selv er ikke i tvil om hva som var suksessoppskriften søndag:

"I dag fikk vi de bekreftelsene vi ønsket oss"

— Knut Tørum

- Det handler mye om disiplin. Hadde vi vært like disiplinerte hjemme mot Ull/Kisa, så hadde vi vunnet den kampen også. I fotball er det smart å være lur, fastslår matchvinneren.

Trener Knut Tørum var minst like fornøyd etter kampen: - I dag fikk vi de bekreftelsene vi ønsket oss. Det var et vanskelig laguttak fordi vi har flere ute med skader. Derfor valgte vi blant annet å starte med Dejan Corovic som indreløper, selv om det er en rolle han ikke har forsøkt tidligere, forklarer Tørum.

Han lot seg heller ikke overbevise av aviskommentatorer som krevde at Wilhem Pepa måtte prøves som spiss igjen. Tvertimot holdt han fast på Petar Rnkovic som med sin fysikk og duellstyrke er en helt annen spillertype en goalgetteren Pepa. Slik kampen utviklet seg skulle de vise seg å være en vurdering som i ettertid fremstår som riktig. 

Bekreftelser

- Det er alltid godt å få slike bekreftelser, innrømmer treneren - som også har grublet på om han skal bruke både Pepa og Rnkovic offensivt sammen. Mot slutten av kampen kom også Pepa inn og fikk 7-8 minutter på banen - og han var ikke langt unna å komme på scoringslisten igjen i en fase av kampen der Florø stod høyt og kjempet intenst for å få en redusering.

Viktig uke

- Dette var en deilig start på en viktig uke for oss. Vi har FK Tønsberg i cupen onsdag og møter Strømmen borte neste helg. Nå må vi ta med oss disse erfaringene. I dag kjente jeg igjen laget, og vi vant slik vi ønsket å vinne. Vi kunne kontrollere kampen gjennom hele 2. omgang, og når vi ligger så kompakt og disiplinert som vi gjorde i dag, så må gjerne Florø ha ballen mye. Det var uansett vi som skapte de største målsjansene, også etter hvilen - så det eneste minuset i dag er at vi ikke vinner 3-0 eller 4-0, sier Knut Tørum - smilende mens han gleder seg til kommende  kamper. For nå er Arendal igang!

Kampfakta

  • Arendal - Florø 2-0 (2-0)

  • Myra stadion, 757 tilskuere.

  • Mål: 1-0 Petar Rnkovic (7), 2-0 Rnkovic (35).

  • Arendals lag:

  • Anders Gundersen

  • Matias Fjeldal Olsen, Sune Kiilerich, Marius Andersen, Viktor Lövgren (Sven Fredrik Stray 46. min)

  • Dejan Corovic (Wilhem Pepa 85. min), Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj

  • Adnan Mohammad (Tobias Henanger 75. min), Petar Rnkovic, Tobias Olsvik

Annonse: