Ser fram til debut

Det er over et halvt år siden sist han spilte kamp. Derfor gleder Grzegorz Flasza seg til at han lørdag kan debutere for Arendal - i årets første treningskamp på hjemmebane!

Lørdagens treningskamp mot Fram spilles på Myra lørdag 24. februar kl 1400 - og blir første anledning til å se årets Arendal-lag på hjemmebane denne sesongen.

Den høyreiste polske keeperen var kanskje den aller viktigste spilleren for Tromsdalen i OBOS-ligaen forrige sesong. Nå er han imidlertid glad for å ha byttet ut nordnorsk mørketid med sørlandsk "smeigevinter".

- Jeg har funnet meg veldig godt til rette, både i byen og i klubben, sier Grzegorz Flasza. For enkelthets skyld er det kanskje like greit å bare kalle ham "Gregor" - siden polsk stavemåte krever konsonant-vante fingre og formodentlig også en krøll på tunga som de færreste på våre breddegrader tar sånn helt naturlig....

Kampklar

Han pådro seg en meniskskade på høsten i fjor, og mistet derfor sesonginnspurten i Tromsdalen. Han dro hjem til Polen for å få operert kneet og er nå snart ferdig med opptreningsperioden som han har følt har vært lang og krevende.

- Nå merker jeg ingenting til skaden i kneet lenger. Muskulaturen rundt kneet er kanskje litt svakere enn den var, men jeg er klar for kamp, sier han.

Polakken har vært hvilt i de to første treningskampene Arendal har spilt og derfor er han ekstra utålmodig etter å få kjenne på "kampfølelsen" igjen.

- Kanskje trenger jeg noen kamper for å være 100 prosent i slag, men jeg føler meg trygg på at jeg skal få vist litt av hva jeg står for lørdag - selv om det bare er en treningskamp, sier han.

"Gregor" trives også godt sammen med keeperkollega Jostein Aaland. De har funnet tonen sammen - og begge er innstilt på at det skal være reell kamp om å være Arendals førstevalg den kommende sesongen. - Jostein er en veldig hyggelig fyr, og vi samarbeider bra og støtter hverandre, sier keeperen som har valgt 22 som sitt draktnummer i år.

Bra nivå

- Jeg synes vi har mange spillere som holder veldig bra nivå. Vi har fortsatt ting å jobbe med for å utvikle oss som lag, men når vi får ting til å sitte som de skal så tror jeg absolutt vi har kapasitet til å være blant lagene som kjemper om opprykk. Det blir en tøff sesong, men spillerne er enige om at vi gjerne vil tilbake til OBOS-ligaen igjen, sier "Gregor" Flasza.

Trener Mattias Andersson har, nær sagt som vanlig, noen skader å bekymre seg over - men føler uansett at Arendal kan stille med et svært konkurransedyktig lag. - Adi (Markovic) og Avni (Pepa) er fortsatt ute. Vi håper at Adi snart kan være tilbake, mens prognosen for Avni er at han kan være spilleklar igjen i april/juni. Det er usikkerhet omkring hvor lang tid det tar å bli frisk etter en prolaps som han har  hatt, og vi vil ikke forhaste oss. Da kan skadefraværet bli enda lengre, sier han.

Tobias Henanger og Rasmus Lynge Christensen står over mot Fram. Begge sliter med småskader og hviles for å være på den sikre siden.

Annonse fra Obos-ligaen: