Steinar Pedersen.

Ser oppover mot tabelltoppen

Steinar Pedersen er offensiv foran starten på høstsesongen mot Kvik Halden søndag: - Vi skal være blant de beste lagene i avdelingen i høst, slår han fast.

Det har vært en ustabil sesong for Arendal Fotball så langt. Innledningen av sesongen var langt under forventning, men laget hevet seg og leverte en rekke sterke prestasjoner. Derfor var det en stor nedtur at man fikk to overtidsmål imot i siste kamp før ferien og dermed ga bort tre poeng mot Levanger.

"Spillerne er i god form og vi skal være blant de beste lagene i vår avdeling"

— Steinar Pedersen, Arendal-trener

- Vi hadde vært veldig på skuddhold sammenlignet med lagene som ligger helt i toppen dersom vi hadde tatt tre poeng der. Men nå får vi bare ta giej de poengene som er å ta igjen på resten av kampene. Vi har alt å spille for denne høsten, sier Arendal-treneren.

Stort potensial

Steinar Pedersen er svært godt fornøyd med mange av prestasjonene laget har levert i vårsesongen. Han mener Arendal har bevist hvilken kvalitet som er i laget og at det er et stort potensial for å utvikle dette videre.

Se videointervju her:

- Det som ødelegger helhetsinntrykket noe er noen hjerneblødninger som har kostet oss litt for mye. Vi har sluppet inn 21 mål, men 13 av dem har kommet i tre av kampene. Når vi ser bak tallene, så ser vi at vi har vært solide ofte, men vi må stramme til i de fasene av spillet som avgjør kampene, sier han.

Jevn kamp

Ett av tapene i vårsesongen kom på bortebane mot laget som søndag møter Arendal på Norac stadion. Oppgjøret mot Kvik Halden var tett og jevnspilt - og det kunne absolutt bikket begge veier. Men det var altså Kvik som tok alle poengene.

- Kvik er et lag som har overrasket som nyopprykket. De har sett veldig solide ut og er godt organisert. I tillegg har de farlige offensive spillere. Derfor blir dette en utfordring for oss, også på hjemmebane. Jeg venter en tøff fight søndag med to gode lag, sier Steinar Pedersen.

I løpet av sommeren har Kvik forsterket stallen med midtbanespilleren Dagur Dan Thorhallsson (19) fra Mjøndalen. Samtidig har den hurtige angrepsspilleren Samuel Narh meldt overgang til Bryne.

Smårusk

For Arendals del er status i troppen god, selv om det er flere spillere som ikke er tilgjengelige søndag. Rasmus Lynge Christensen og Anders Hylen Pedersen er begge ute for resten av sesongen, mens spillere som Ilir Kukleci, Preben Skeie, Vital Kaba og nysignerte Kristian Eriksen alle er ute med ulike småplager. Samtidig har også Sander Emanuelsen, Stian Debess og Even Larsen forlatt klubben de siste ukene.

- Det er litt smårusk blant enkelte spillere, men kjernetroppen er intakt. Samtidig får vi Fabian Stensrud Ness tilbake etter langtidsskade og vi har spillere som er i form. Vi har også fått inn Tobias Arndalsom er en veldig spennende nysignering for oss. Så vi gleder oss til å komme igang med tellende kamper igjen, sier Steinar Pedersen som ikke utelukker at de kan skje flere endringer på overgangsmarkedet inntil overgangsvinduet stenger 31. august. 

Nye spillere

- Vi må justere antallet i troppen og jobber med det kontinuerlig. Vi vil se om vi kan gjøre viktige og riktige grep, også i dette vinduet, konstaterer treneren som understreker at han leder en svært ambisiøs spillergruppe.

- Nå handler det om å prestere med den standarden vi har bestemt oss for. Spillerne er i god form og vi skal være blant de beste lagene i vår avdeling, fastslår Steinar Pedersen.

Annonse fra Obos-ligaen: