- Ser ut som et vinnerlag

- Dette begynner å se ut som et vinnerlag, smiler Steinar Pedersen etter å ha avsluttet den siste kampforberedende økta foran sin debut som trener i Arendal Fotball.

Klubbens nye trener har hatt tre økter på å gjøre seg kjent med laget, og han har brukt tiden godt for å være mest mulig forberedt før Nardo kommer til Norac stadion søndag. Trondheims-laget har vist klar formstigning i det siste og står nå med to strake seire, og forrige helg leverte de en knallsterk prestasjon da de slo Hødd på bortebane. 

Det er med andre ord ingen grunn til å ta lett på søndagens motstander. 

God respons

- Alle lag har kvaliteter, og til syvende og sist handler det om vi selv er gode nok til å avgjøre kampene til vår fordel. Hvis vi leverer opp mot vårt beste, så kan vi vinne alle kamper. Men det betyr at vi må være fokuserte gjennom hele kampen, sier Steinar Pedersen.

"Spillerne er veldig målrettet og ivrige, de jobber intenst på treningsfeltet og vil gjerne vise seg fra sin aller beste side"

— Frank Bredal, assistenttrener

Assistenttrener Frank Bredal mener spillerne har respondert veldig bra på de grepene Steinar Pedersen allerede har tatt. 

- Spillerne er veldig målrettet og ivrige, de jobber intenst på treningsfeltet og vil gjerne vise seg fra sin aller beste side. Det lover bra før møtet med Nardo, mener Frank Bredal.

God bredde

Etter at skadesituasjonen var svært vanskelig for tre-fire uker siden, begynner nå brikkene å falle på plass. Bare Jens Kristian Skogmo og Rasmus Lynge Christensen er langtidsskadet. Jens kan være tilbake i slutten av august, mens Rasmus kanskje trenger mesteparten av september også til å være rehabilitert etter bruddet han pådro seg i foten rett før ferien.

- Vi har god bredde i stallen og konkurranse om plassene. Det betyr at vi også kan stille med en benk der vi har spillere som kan komme inn og påvirke kampbildet til vår fordel, dersom vi trenger det i løpet av kampen, sier Steinar Pedersen.

Han har introdusert noen av sine grunnprinsipper for spillergruppen og ønsker å se dette på banen allerede søndag. Det er ingen hemmelighet at defensiv struktur og fremoverrettet spill er to av prinsippene Steinar Pedersen alltid har bekjent seg til som trener. - Defensivt har det sett bra ut i de siste kampene, men vi må skape flere målsjanser, konstaterer Arendals nye trener.

Troppen mot Nardo

  • Keepere: Grzegorz Flasza og Eirik Langemyr

  • Utespillere: Adi Markovic, Philip Aukland, Tobias Henanger, Avni Pepa, Petar Rnkovic, Wilhem Pepa, Jakob Rasmussen, Preben Skeie, Sune Kiilerich, Pape Patè Diouf, Kim Kvaalen, Thompson Ekpe, Fabian Ness, Hakeem Wilkinson, Dejan Corovic og Anders Hella.

Annonse fra Obos-ligaen: