Sjansesløseri, men likevel tre poeng

Ulrik Reinaldo Berglann satte inn 1-0 før det var gått to minutter og Arendal var totalt dominerende gjennom mesteparten av kampen. Likevel ble det spenning, nesten til siste slutt da Byåsen ble beseiret 2-0 på Norac stadion søndag.

Arendal tok ledelsen etter en fiks corner-kombinasjon helt i starten av kampen, der Ulrik Reinaldo Berglann var sist på ballen.

Arendal produserte sjanser på rekke og rad, men marginene og presisjonen i det siste sparket - eller headingen - var aldri nok til å resultere i mål.

Spill mot ett mål

Selv om det stort sett var spill mot ett mål gjennom hele omgangen, så gikk lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget.

Etter pause var kampbildet omtrent det samme gjennom mesteparten av omgangen, frem til Arendal fikk Sune Kiilerich utvist etter rundt 65 minutter spill. Dommeren bedømte at Arendal-stopperen felte en Byåsen-spiller utenfor 16-meteren i en situasjon som var en klar målsjanse. Video-bildene viser at det var en streng avgjørelse, både fordi situasjonen oppstår etter at Sune forsøker å klarere en ball og går overende etter å ha mistet balansen - og i samme bevegelse river ned Byåsen-spilleren. Likevel er det dommerens vurdering som blir stående og han nølte aldri med å hente opp det røde kortet fra baklomma.

Dermed måtte Arendal omstille seg og kjempe med 10 mann de siste 25 minuttene. Selv om Byåsen kom mer inn i kampen fordi Arendal organiserte seg mer defensivt, så var fortsatt Arendal det førende laget, selv med en mann mindre.

Skudd i tverrliggeren

Men, slik det ofte er når ett lag produserer sjanse på sjanse uten å få uttelling, så kom også Byåsen til en stor mulighet da det gjenstod omlag fem minutter av ordinær tid. En suser av et skudd fra 14-15 meter traff tverrliggeren bak Leopold Wahlstedt i Arendal-målet. Etter å ha sluppet helskinnet fra skrekken, kontret Arendal raskt. Jens Kristian Skogmo slo inn foran mål og Stian Michalsen avsluttet kontant - men traff stolpen. Imidlertid var marginene med Arendal i akkurat den situasjonen, for returen gikk rett i en Byåsen-forsvarer og i mål. Dermed 2-0 til Arendal, som også ble sluttresultatet.

- I dag er jeg superfornøyd med alt, bortsett fra effektiviteten. Vi produserer ekstremt med målsjanser, men får ikke uttellingen vi fortjener, konstaterer Steinar Pedersen.

Likevel: - Det aller viktigste er uansett at vi tar tre poeng og vinner ekstremt fortjent. Byåsen kommer til Norac stadion for å tape minst mulig - og kanskje ha nok flaks til å score på en kontring eller dødball, sier Arendal-treneren.