Frank Bredal og Knut Tørum har viktige oppgaver foran seg med å få Arendal tilbake på vinnersporet.

Skal snu det sammen!

- Det er bare sammen vi kan slå tilbake, konstaterer Knut Tørum etter Arendals tredje strake 1:2-tap i Obos-ligaen.

Arendal har møtt Ranheim to ganger tidligere - og vunnet begge ganger. Men da har det bare vært treningskamper. Mandag kveld var det alvor. Kamp om poeng. Og Arendal jaktet sin første seier i Obos-ligaen. Men fansen må vente til neste serierunde før eventuell jubel kan slippes løs for alvor.

- Vi har vært på høyde med motstanderne i alle tre kamper, men vi mangler det siste innenfor 16-meteren. Det må vi jobbe med på treningene fremover, sier Knut Tørum etter tapet i Trondheim 2. påskedag. 

Jevnt

Ranheim topper Obos-ligaen etter seieren mot Arendal - og står nå med tre strake seire. Det er selvfølgelig imponerende. Samtidig er det talende for Obos-ligaen i år at Arendal står med tre strake tap - og selv om det allerede skiller ni poeng mellom lagene, så var det en relativt jevn fotballkamp som endte med hjemmeseier.

- Alt i alt var det kanskje fortjent at Ranheim vant oppgjøret, men vi er ikke så langt unna. Både Adnan (Mohammad) og Jakob (Rasmussen) kunne scoret for oss tidlig i kampen, men dessverre gikk avslutningene utenfor. Vi hadde ikke de marginene som er viktige i fotball, og dermed fikk vi heller ikke noe resultat, sier Knut Tørum som mener flere av spillerne har mer inne enn det de har vist til nå i serien.

Læring

- Vi har sett bedre prestasjoner tidligere i vinter, men det er nok en viss læring vi alle må igjennom for å knekke koden i Obos-ligaen. Jo raskere vi lærer, jo raskere kommer resultatene. Nå trenger vi at alle våger mer, stikker hodet frem og tar ansvar. I hele fjor snakket vi om hvor flinke vi var som lag og hvordan vi sammen skapte prestasjoner å være stolte av. Det er enklere å kjenne på dette når man bare vinner, men vi må hente frem de samme egenskapene nå for å snu trenden. Det skal vi klare, sier Knut Tørum som venter seg en helt annen kamp mot Florø neste helg. De er, som Arendal, et nyopprykket lag. Og akkurat som Arendal står de også uten seier. Men det er en stor og viktig forskjell: Florø står også uten tap så langt - etter tre strake uavgjort-kamper.

- Det er et duellsterkt lag som liker å komme rundt på kantene. Vi får nok et annet kampbilde enn det vi har sett mot Mjøndalen, Ull/Kisa og Ranheim. Men hvis vi får frem det beste i vårt eget spill, så tror jeg vi skal se frem til den kampen med optimisme, sier Knut Tørum.

Skader

Oppgjøret mot Ranheim ble dessverre preget av at både Matias Fjeldal Olsen og Ranheims Kristoffer Løkeberg måtte ut med hodeskader tidlig i 1. omgang. - Like etterpå fikk Jakob (Rasmussen) også en smell og ønsket å bytte, noe som bidro til å skape uro hos oss. Derfor fikk vi ikke den rytmen vi ønsket. Men vi må først og fremst forbedre vårt eget spill i boksen foran mål. Det er for få som truer innenfor 16-meteren, og vi klarer ikke å skape nok trykk offensivt. Det skal bli bedre, sier Knut Tørum.

Kampfakta

  • Ranheim - Arendal 2-1 (1-0)

  • Anders Gundersen

  • Matias Fjeldal Olsen (Viktor Lövgren etter 15. min), Sune Kiilerich, Marius Andersen, Dejan Corovic

  • Tobias Henanger, Jakob Rasmussen, Ylldren Ibrahimaj

  • Adi Markovic, Petar Rnkovic, Adnan Mohammad (Wilhem Pepa fra 64. min)

  • Mål: 1-0 Michael Karlsen (44), 2-0 Torgil Gjertsen (69), 2-1 Wilhem Pepa (90).

  • Gule kort: Matias Fjeldal Olsen, Sune Kiilerich, Marius Andersen, Dejan Corovic, Arendal, Kim Ove Riksvold, Ranheim.

Annonse fra Obos-ligaen: