Frank Bredal og Steinar Pedersen utveksler erfaringer og synspunkter etter første treningsøkt sammen på Norac stadion.

Slik var første dag i ny jobb

Den nye Arendal-treneren likte det han fikk se da han torsdag ledet sin første trening i klubben.

- Det er gjort mye godt arbeid her, og det er veldig mange gode fotballspillere i gruppen. Nå handler det om å bygge videre og forsterke det som er bra, sier Steinar Pedersen. 

Førstedag-1
Et møte med pressen er en naturlig del av arbeidsoppgavene når en fotballtrener starter i ny jobb. Her er det Agderposten som møter Steinar Pedersen.

Han trivdes åpenbart med å være tilbake på treningsfeltet. De aller siste detaljene i avtalen med Arendal Fotball kom på plass torsdag formiddag, men allerede onsdag kveld ba han om et møte med støtteapparatet for å få best mulig oversikt over status i klubben. Det var i seg selv en bekreftelse på at det bare gjenstod formaliteter før kontrakten kunne signeres ved lunsjtider torsdag. 

Onsdag kveld møtte han de som nå blir hans nærmeste medarbeidere - Beate Mathisen, Frank Bredal og Fredrik Nett. I tillegg var også Petar Rnkovic med på møtet, ettersom han har hatt hovedansvaret for å lede A-stallen i kamp og trening de siste ukene. 

- Jeg ønsker å benytte meg av den lange spillererfaringen Petar har også fremover, så derfor er vi i dialog om hans fremtidige rolle. Han må selv finne ut av om han primært vil være spiller, eller om han er klar for å ta mer ansvar som en del av støtteapparatet. Uansett ser jeg frem til å bygge videre på det gode teamet som er rundt A-stallen der både Frank (Bredal), Beate (Mathisen) og Fredrik (Nett) fortsetter i sine roller, sier Steinar Pedersen.

Førstedag-2
Daglig leder Bård Sterk-Hansen introduserer Steinar Pedersen for spillerne før det aller første spillermøtet i Pedersens tid som hovedtrener i Arendal Fotball.

Etter at kontrakten ble signert ved lunsjtider i går, fortsatte møtevirksomheten på Norac stadion der både Petar Rnkovic og Frank Bredal ga innspill til hva de mener det er viktig å jobbe videre med. Samtidig kom spillerne fra en svært intensiv og tøff treningsøkt onsdag, så det var tidlig klart at torsdagens økt ville bli lettere. 

- Men det er viktig å ha høy intensitet i det vi gjør. Derfor betyr en "lettere" økt stort sett at økten er litt kortere enn vanlig, forklarer Steinar Pedersen. 

Derfor ble også den første treningen han ledet avsluttet etter en drøy time.

Førstedag-3

Og han var veldig fornøyd med det han fikk se på treningsfeltet, som det fremgår av dette videointervjuet som ble tatt opp rett etter at treningsøkten var avsluttet:

Annonse fra Obos-ligaen: